Wedding

5 geweldige outfits om te dragen als gast op een winterse bruiloft

5 geweldige outfits om te dragen als gast op een winterse bruiloft

De tijd dat mensen alleen in de lente of zomer trouwden is verleden tijd. Tegenwoordig geven veel bruidsparen elkaar ook het jawoord in de herfst- of wintermaanden en dat is niet geheel zonder reden. De winter - mits het niet de hele dag met bakken uit de hemel komt - heeft namelijk iets magisch! Stel je voor dat het sneeuwt op de dag van de bruiloft? Dat levert natuurlijk mooie en sprookjesachtige plaatjes op.

Heb je een winterse bruiloft op de planning staan? Gelukkig zijn er genoeg warme, modieuze en passende outfits voor deze speciale gelegenheid. Wij laten je 5 mooie outfits zien die je als gast kunt dragen op een winterse bruiloft! 

Outfit 1: jumpsuit met lange mouwen

Of het nu zomer of winter is, een jumpsuit is een echte all-time favorite. Dit is dan ook een prachtige look die je als gast kunt dragen op een bruiloft. Voordeel: jumpsuits zijn er in veel verschillende kleuren en varianten. Ga je voor klassiek of mag er wel een sexy randje aan zitten? Eigenlijk is alles mogelijk! Maak de outfit af met een paar hoge hakken en een stijlvolle handtas.


Glitterende jumpsuit bij Hm.com

Outfit 2. Modieus tweedelig pak

Ben jij niet zo van de jurkjes of vind je de winter nét wat te koud voor zo'n kledingstuk? Dat kan natuurlijk! In dit geval kun je kiezen voor een modieus tweedelig pak. Deze outfit staat prachtig bij mannen én vrouwen. Maar wat draag je als vrouw onder zo'n pak? Je kunt ervoor kiezen om een blouse of simpel shirt te dragen. Het voordeel aan een blouse is dat - mocht het erg warm worden binnen - je het bovenste gedeelte van het kostuum uit kunt trekken. Het enige wat je nog moet doen is een goed paar schoenen uitkiezen. Ook hiermee kun je twee kanten opgaan. Ga je voor een paar hoge hakken of stijlvolle loafers? The choice is yours!


Double-breasted blazer bij Hm.com


Wijde broek bij Hm.com

Outfit 3. Lange rok met blouse

Combineer het beste van beide werelden met deze prachtige look. Warm en chic typeert een lange rok met blouse dan ook echt. Denk bijvoorbeeld aan een blouse met lange mouwen en ruches. Wat de dresscode voor een winterse bruiloft ook is, met deze outfit sla je de plank eigenlijk nooit mis. Je kunt er ook voor kiezen om de lange rok en blouse in dezelfde kleur te kopen. Hierdoor lijkt het net een lange jurk. Ideaal als je hiernaar op zoek was, maar het niet hebt kunnen vinden. Tip: kies nooit voor helemaal zwart of wit op een bruiloft. Tenzij dit de dresscode is natuurlijk.


Blouse van zijdemix bij Hm.com


Plooirok bij Hm.com

Outfit 4. Maxi-jurk in de kleur van het thema

Uiteindelijk kiezen veel vrouwen toch altijd voor een jurk op een bruiloft. Niet geheel zonder reden natuurlijk. Een maxi-jurk is makkelijk te dragen én warm genoeg. Wist je dat de kleuren in de winter over het algemeen een stuk neutraler of zachter zijn dan in de zomer? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een maxi-jurk in een beige kleur aan te schaffen die je dan combineert met kleurrijke accessoires. Wil je de kleur liever verwerken in het kledingstuk? Dan kun je dit natuurlijk ook omdraaien! Ga dan voor een kleurrijke jurk in combinatie met neutrale accessoires.


Lange jurk met gerimpelde taille bij Asos.com

Outfit 5. Blazer dress

Wil je even iets anders dan anders? Een blazer dress is trendy én stijlvol. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen dichtbij het vriespunt kunnen liggen tijdens de koude wintermaanden. Wil je alsnog graag een blazer dress dragen op deze speciale dag? Dan kun je het ook iets comfortabeler maken door bijvoorbeeld hoge laarzen te combineren met dit prachtige kledingstuk. Voordeel: de bruiloft zal waarschijnlijk grotendeels binnen plaatsvinden waardoor het wel mee zal vallen met de kou. Je kunt er dan ook voor kiezen om de hoge laarzen in te ruilen voor open hakken. Wat je ook kiest, beide opties zijn bruiloft-waardig. 


Blazerjurk bij Nakd.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top