Interior

Dit zijn de nieuwste woontrends van 2022

Dit zijn de nieuwste woontrends van 2022

Als het goed is, dan is jouw interieur een weerspiegeling van jezelf. Het moet een plek zijn waar jij je comfortabel voelt en die vol staat met dingen die passen bij wie jij bent. Sommige stukken zijn blijvertjes en aanpassingen doe je maar eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld een bankstel kopen. Wel leuk is om af en toe, dit kun je elk jaar of elk seizoen doen, je interieur een update geven met de nieuwste woontrends in gedachten. 

Natuurlijk is het belangrijk om te kiezen welke van de nieuwste woontrends goed bij je past. Wij hebben de nieuwste woontrends van 2022 voor je uitgezocht zodat jij aan de slag kan gaan met de dingen die jij leuk vindt én die goed bij je passen. Scheelt je weer een hoop tijd, toch? Tijd die je weer kan besteden aan het uitkiezen van een perfect zwevend tv meubel bijvoorbeeld. 

Het is misschien goed om even stil te staan bij waar deze woontrends vandaan komen. Terwijl we vroeger gewend waren een hoop de deur uit te gaan, heeft corona ervoor gezorgd dat we noodgedwongen veel thuis zaten. Daarom is je huis veranderd van een plek waar je altijd sliep en je avondeten maakte en nuttigde, naar een ruimte waar je echt woont én zelfs werkt. Dit heeft het verlangen naar een comfortabel en gezellig huis aangewakkerd. Bovendien willen we een plek hebben waar we alles kunnen doen - dus ook werken. 

Woontrends 2022 tip 1: trendkleuren 

Ieder jaar kiezen verfmerken een aantal trendkleuren uit. Deze zul je veelvuldig terugvinden in het interieur van mensen. Die van Flexa en Histor lichten wij graag even uit. Flexa heeft voor 2022 voor de prachtige lichtblauwe tint 'Bright Skies' gekozen. Deze kleur voelt heerlijk fris en opent je geest. Dankzij een vleugje grijs wat erin zit, voelt het niet te hard aan voor je ogen. Histor is voor de kleur Olive Sprig gegaan. Deze prachtige grijsgroen heeft een natuurlijke uitstraling en is super veelzijdig. Welke is jouw favoriet?

Woontrends 2022 tip 2: duurzaam

Iets kopen waar je echt achter staat, is wat mij betreft altijd al goed geweest. Op die manier ga je super duurzaam te werk omdat je in plaats van telkens een nieuwe lamp gewoon eentje koopt waar je nooit uitgekeken op raakt - dat scheelt op een hoop materiaal en productiekosten. Duurzaamheid is echter belangrijker dan ooit dankzij de pandemie. We beseffen dat we goed voor onszelf en de aarde moeten zorgen en dit idee passen we ook toe op ons interieur - vandaar ook deze notering in de woontrends van 2022. Je kunt duurzaam je huis inrichten door bewuste keuzes op het gebied van materialen te maken of bijvoorbeeld te investeren in slimme technische snufjes, zoals smart verlichting. Onze tip? Kies voor kwaliteit. Het kost wat meer maar je hebt er eindeloos veel plezier van. Ook kun je, als je uitgekeken bent op iets, een product nog altijd verkopen. En dat is meteen een goede tweede tip: kijk eens of je tweedehands een item wat op je wensenlijstje staat, kan scoren. Goed voor je portemonnee én voor het milieu. 

Woontrends 2022 tip 3: organische en ronde vormen

Hoewel we corona steeds beter onder controle hebben, is er nog steeds een grote behoefte aan comfort. Dit zie je terug in de vormen die in huis worden gebruikt. Organische vormen zijn geliefd omdat deze er zacht uitzien. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij bankstellen. De strenge hoekige bank heeft plaatsgemaakt voor een zachter exemplaar, zowel qua shape als materiaal  denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan velours en een teddy stof. Verder is de ronde eettafel razend populair. Goed aan deze tafel is dat iedereen 'gelijk is': niemand zit aan kop. Kleine bijkomstigheid is dat jij jezelf er bijna niet aan kan stoten. Wil je het minder drastisch aanpakken? Dan kun je ook gaan voor accessoires in ronde en organische vormen. De organische en ronde vormen trend is overigens niet helemaal nieuw maar houden we dus wel graag vast als woontrend voor 2022. 

Woontrends 2022 tip 4: investeer in een goede thuiswerkplek

Heb jij ook nog steeds last van je nek of schouders van het werken op de bank met een laptop op school? Hoog tijd om daar verandering in te brengen. De kans is er dat je nooit meer fulltime op kantoor hoeft te werken dus een fijne thuiswerkplek is belangrijker dan ooit en kon daarom niet missen bij de woontrends van 2022. Allereerst is een goed bureau een must - tenzij je een fijne eettafel hebt in een ruimte waar je goed kan werken. Er zijn heel wat mooie meubels te verkrijgen die niet veel ruimte in beslag nemen én waar je ook wat spullen op en in kwijt kan. Kijk maar naar het onderstaande voorbeeld van Menu. Een paar leuke bureau accessoires, een comfortabele stoel en een print die je inspirteert op de muur en wedden dat je als een speer gaat werken?

Woontrends 2022 tip 5: Japandi 

Dol op minimalisme maar mag het wel een warmere touch hebben? Dan zit je goed met Japandi. Dit is de perfecte combinatie tussen Japans en Scandinavisch design. Een Japandi interieur is lekker functioneel, comfortabel en warm: de ideale mix en daarom een grote woontrend in 2022. Alles over Japandi lees je hier!

Woontrends 2022 tip 6: Donker hout

Jarenlang kon je een modern Nederlands interieur uittekenen in licht eiken. Denk aan een licht eiken vloer, een licht eiken eettafel en een licht eiken kast. In 2022 gaan we dat echt even anders aanpakken. Prachtig donker gerookt eiken en walnoot zijn al heel populair bij koplopers op het gebied van woontrends maar in 2022 zal je zien dat het steeds meer terugkomt in de woonomgeving van Nederlanders. Is een donkeren houten vloer te heftig voor jou? Probeer dan eens een klein meubel uit in een donkeren houten uitvoering. Wedden dat je overstag bent?

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top