Lifestyle

De nieuwe iPhone 13 modellen zijn te bestellen en dit is het belangrijkste wat je moet weten

De nieuwe iPhone 13 modellen zijn te bestellen en dit is het belangrijkste wat je moet weten

Ieder jaar lanceert Apple in september traditiegetrouw een hele rits nieuwe producten en waar wij altijd het meeste naar uitkijken als liefhebbers van het merk, zijn de iPhones. Je zou bijna denken dat het niet beter kan maar met de vier nieuwe iPhone 13 modellen heeft Apple zichzelf opnieuw overtroffen. 

Qua uiterlijk lijken de iPhone 13 modellen een hoop op hun voorgangers. Zo zijn de formaten hetzelfde: de iPhone 13 Mini heeft een 5,4 inch scherm, de iPhone 13 is 6,1 inch, de iPhone 13 Pro is 6,1 inch en de iPhone 13 Pro Max is 6,7 inch. Nieuw zijn wel de kleuren waarin de telefoons worden uitgebracht. De 13 Pro en 13 Pro Max zijn verkrijgbaar in Grafiet, Goud, Zilver en Sierra Blue (onze favoriet!). De iPhone 13 en iPhone 13 Mini komen in Roze, Blauw, Middernacht, Sterrenlicht en Rood (Product RED). 

iPhone 13 Pro en 13 Pro Max kleuren Grafiet, Goud, Zilver en Sierra Blue

De camera van de iPhone 13 modellen

Mooie foto's en video's maken kon je al doen met de iPhone 12 maar voor de iPhone 13 modellen werd de lat nog een stukje hoger gelegd. De iPhone 13 Pro Max en 13 Pro hebben een betere ruisonderdrukking en tonemapping, OIS (optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving) en een compleet nieuwe groothoekcamera met een grotere sensor met 1,9-µm pixels, de grootste ooit op een iPhone. Ook is macro-fotografie nu mogelijk met de twee iPhone 13 Pro modellen. Houd je van video's maken? Dat wordt nu nog leuker met de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max. Je kunt namelijk video-opnamen van mensen, huisdieren en voorwerpen maken met een prachtig diepte-effect en automatische focuswisselingen. En dat zijn nog maar een paar verbeteringen qua camera op de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max.

De iPhone 13 en iPhone 13 Mini zijn voorzien van twee lenzen op de achterzijde - de Pro modellen hebben er drie - maar die leveren ook nog zeker schitterende foto's en video's op. Zo is de groothoekcamera met 1,7-µm pixels uitgerust en heeft de grootste sensor in een iPhone dual camera-systeem ooit. Daarmee vang je 47% meer licht voor minder ruis en helderdere resultaten. Zelfs op iPhone 13 Mini is de groothoekcamera voorzien van OIS met sensorverschuiving, een technologie die voor het eerst in iPhone 12 Pro Max gebruikt werd en uniek is voor iPhone. Hiermee wordt niet de lens maar de sensor gestabiliseerd, wat soepelere opnamen oplevert. Dankzij de nieuwe camera en sensor krijg je minder ruis op beeld en details in donkere gedeelten.  De iPhone 13 en iPhone 13 Mini hebben die zelfde diepte-effect en automatische focuswisselingen als optie bij video-opnamen. 

Alle iPhone 13 modellen hebben een A15 Bionic-chip

We kunnen er een technisch verhaal van maken maar de iPhone 13 modellen zijn dankzij die A15 Bionic-chip nog sneller geworden omdat ze zware taken soepel en efficiënt kunnen verwerken. De A15 Bionic-chip maakt nieuwe display-, camera- en videofeatures mogelijk die voorheen nog niet konden op de iPhone. Denk hierbij aan het maken van betere video's en foto's en het nog leuker maken van het spelen van games op de iPhone. 

iPhone 13 en iPhone 13 Mini kleuren Rood (Product RED), Sterrenlicht, Middernacht, Blauw en Roze

Betere batterijduur

Hoe langer de batterij van een telefoon meegaat, hoe beter - toch? De batterijduur van de iPhone 13 modellen is verbeterd dankzij die A15 Bionic-chip, efficiëntere componenten, een grotere batterij en geoptimaliseerd energieverbruik dankzij de diepliggende integratie van hardware en software. De batterij van iPhone 13 gaat een half uur meer batterij dan iPhone 12. iPhone 13 Mini biedt tot anderhalf uur meer batterij dan iPhone 12 Mini. De iPhone 13 Pro houdt het per dag tot 1,5 uur langer vol dan iPhone 12 Pro. De iPhone 13 Pro Max biedt de langste batterijduur ooit in een iPhone: deze houdt het per dag tot 2,5 uur langer vol dan iPhone 12 Pro Max.

5G en Ceramic Shield 

Op steeds meer plekken ter wereld is 5G beschikbaar en daar zijn de nieuwe iPhone 13 modellen op voorbereid; ze bieden een uitgebreide 5G-ondersteuning. Daarnaast zijn de nieuwe iPhones voorzien van Ceramic Shield aan de voorzijde van de telefoon. Dit is sterker dan ieder ander smartphoneglas wat er ooit gemaakt is en dat is wel zo prettig om barsten op het scherm te voorkomen.

Verkrijgbaarheid iPhone 13 modellen

Alle iPhone 13 modellen zijn hier te bestellen en worden vanaf 24 september 2021 geleverd. 

Beeld: Apple
Deel dit artikel
Back to top