Wedding

Zo maak jij je bruiloft persoonlijk en uniek

Zo maak jij je bruiloft persoonlijk en uniek

Trouwen is nog altijd een big business. Het is één van de meest onvergetelijke en mooiste dagen van je leven en je doet het (als het goed is) maar één keer. Het draait die dag om jou en je partner en wilt dus ook dat het een persoonlijke en unieke beleving wordt.

Er zijn zo ontzettend veel dingen die komen kijken bij het plannen van je bruiloft. Van de locatie tot de uitnodiging, van de taart tot de bruidsmeisjes, van de ringen tot de catering. Het is natuurlijk makkelijk om te gaan voor standaard opties, maar met deze paar tips maak je jullie dag op een vrij eenvoudige manier al een stuk persoonlijker.

Drukwerk

Vaak verstuur je ruim van tevoren alvast een save the date kaart aan alle gasten om de datum van jullie bruiloft aan te kondigen. Op die manier kunnen alle mensen die zijn uitgenodigd er alvast voor zorgen dat ze die dag in hun agenda kunnen vrijhouden. Pas later stuur je de echte uitnodiging met daarop alle benodigde informatie, zoals locatie, tijdstippen en eventuele extra informatie van de ceremoniemeesters.
Nu kun je ervoor kiezen om een standaard kaartje te gebruiken, vul alleen jullie namen in en klaar. Maar je kunt natuurlijk ook je save the date kaart en uitnodiging helemaal personaliseren of zelfs helemaal zelf ontwerpen. Zo kun je hem helemaal krijgen zoals je zelf wilt en maak je dus je eigen betaalbare unieke trouwkaarten. Als je bijvoorbeeld een thema hebt voor je bruiloft, dan kun je er voor zorgen dat je drukwerk daar helemaal leuk op aangepast is.

Persoonlijke geloften

Spannend hoor. Ten overstaan van al je familie en vrienden je liefde uitspreken naar je partner. Helemaal wanneer je niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Toch zal het de ceremonie zo uniek en persoonlijk maken. Door persoonlijke geloften te schrijven kun je pas écht aan je partner laten horen wat je voor diegene voelt. Neem er wel de tijd voor, want je wilt niet op het laatste moment nog snel wat op papier zetten. Een goede tip is om op je telefoon in je notities af en toe op te schrijven wat er op dat moment in je opkomt. Inspiratie komt ten slotte niet persé wanneer je er voor gaat zitten, maar juist op onverwachte momenten.

Schakel je gasten in

Al je gasten hebben ook ontzettend veel zin om samen met jullie de liefde te vieren. En hoe leuk het ook is om zelf alles te regelen, je vrienden en familie willen met alle liefde ook een steentje bijdragen aan deze mooie dag. Misschien heb je wel een tante of vriendin die hele lekkere taarten kan bakken (al hoeft het natuurlijk niet perfect te zijn). Denk er eens aan om in plaats van een echte (dure) bruidstaart een aantal zelfgebakken appeltaarten, cheesecakes, cupcakes of worteltaarten te presenteren. Scheelt je dus niet alleen in de kosten, maar het zorgt er direct voor dat je een leuke persoonlijke touch toevoegt. En natuurlijk leuk voor die tante of vriendin om ook een beetje mee te pronken. Wellicht heb je ook een creatieve moeder, die zelfgemaakte, gepersonaliseerde decoratie kan maken. Wat dacht je van handgemaakte slingers met foto’s, centerpieces met bloemen, geborduurde goodiebags, noem maar op. Op die manier betrek je je dierbare nog meer bij je dag én wordt het nog persoonlijker.

Ja ik wil... Een zelfstandige trouwambtenaar!

Wanneer je gaat trouwen dan kun je ervoor kiezen om op het gemeentehuis te trouwen of op een zelfgekozen locatie. Vaak krijg je dan een ambtenaar van de gemeente aangewezen. Maar je kunt ook kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar. Die werkt niet voor maar één gemeente en kan dus op elke trouwlocatie komen. Een zelfstandige trouwambtenaar ontwerpt een ceremonie helemaal op maat en je kunt hier dus ook veel meer kanten mee op. Je kunt dus echt iemand uitzoeken waar je een klik mee hebt. Ze nemen veel meer de tijd om jullie persoonlijke verhaal aan te horen en nemen ook contact op met familie en vrienden om vragen over jullie te stellen. Ze kunnen je vaak ook helpen met het schrijven van je persoonlijke geloften, mocht je dat zelf lastig vinden. En ja, dit is wel duurder dan een standaard toegewezen ambtenaar via de gemeente, maar oh, wat zal het voor een veel persoonlijkere ceremonie zorgen.

Beeld: Photo by Camila Cordeiro on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top