Lifestyle

Deze verschillende manieren helpen jou met het loslaten van emotionele pijn

Deze verschillende manieren helpen jou met het loslaten van emotionele pijn

We zijn lang op deze aardbol, wat betekent dat het onvermijdelijk is dat iemand je een keer emotioneel pijn doet. Het doet zeer en het kan verschrikkelijk zijn maar trauma’s komen in allerlei vormen. 

Vervelend is dat het lichaam en ons brein in connectie staan waardoor een trauma nog wel eens de neiging heeft om over te slaan naar het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn geen eetlust, benauwdheid, moe, energieloos voelen en acne. Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van je verdriet en probeer daarna je eigen geluk niet te lang in de weg te staan.

Het klinkt cliché en je hebt er misschien niet heel veel aan, maar tijd heelt een hoop wonden. Toch zijn er echt wel wat manieren die je meteen kunt toepassen wanneer jij het even niet meer trekt.

Disclaimer: voel jij je constant down of heb je last van depressieve klachten? Probeer hier dan met iemand over te praten die je op een profesionele manier hulp kan bieden.

1. Schud het van je af

En dat bedoelen we letterlijk. Soms kan helpen om al die opgekropte energie uit je lichaam te schudden.

2. Sla op een kussen

Een klassieke manier om met woede om te gaan maar het helpt altijd.

3. Huilen

Huilen lucht enorm op, je lichaam troost zichzelf en kan even helemaal ontladen. Laat je tranen daarom gewoon over je wangen rollen.

4. Lopen

Dit is één van mijn favoriete manieren om even aan iets anders te denken. Door de indrukken kan ik mijn problemen even vergeten en genieten van de omgeving. Daarnaast is het goed voor je lichaam om te bewegen. Tip: ga eens met je bloten voeten in het gras staan, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling.

5. Schreeuwen

Schreeuw de woede, pijn en negatieve gedachte letterlijk uit je.

6. Mediteer

Dit kan misschien moeilijk zijn omdat je bij je gedachtes moet komen, maar tegelijkertijd ontspant het zowel je lichaam als geest. 

Beeld: Alex Green via Pexels
Deel dit artikel
Back to top