Lifestyle

Festival deze zomer? Dit is wat je moeten weten, doen en regelen

Festival deze zomer? Dit is wat je moeten weten, doen en regelen

Ik kan het nog niet geloven dat we weer naar festivals mogen deze zomer. Ik mis luisteren naar live muziek, het showen van mijn dance moves én het kunnen delen van ervaringen met anderen. Het festivalseizoen van 2021 zal anders zijn en wij bereiden jou erop voor.

Naast de standaard essentials, zijn er dit jaar een aantal dingen waar we om moeten denken. Dit is alles wat jij en jouw vrienden moeten weten om in 2021 voorbereid te zijn op jullie favoriete festival.

Testen van tevoren

Om te mogen feesten op Lowlands, Latin Village of Mysteryland heb jij een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Je kunt een test bij jou in de buurt hier inplannen waarvan de geldigheidsduur 40 uur is. Binnen één uur ontvang jij de testuitslag en mag jij met een QR-code het festivalterrein betreden. Download de CoronaCheck-app om deze eenvoudig te scannen of print de QR-code uit op papier.

Vanaf 23 juni hoef jij je niet te laten testen als jij gevaccineerd bent. Je krijgt toegang tot alle evenementen via dezelfde app.

 

Kosten van het coronatoegangsbewijs

Vanaf 1 juli wordt een bijdrage van 7,50 euro verwacht voor een toegangstest voor onder meer festivals, theaters en sportwedstrijden.

Mondkapjes en 1,5 meter afstand

Lekker met elkaar schuren en zoenen kan weer want het anderhalf meter afstand houden én het dragen van een mondkapje is niet verplicht.

1 overnachting

Een festival kan maximaal 24 uur duren en daarom is één overnachting toegestaan. Bereid je tentje maar voor!

Beeld: Photo by Aranxa Esteve on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top