Beauty

Dit is de juiste manier om parfum te gebruiken + 3 andere feiten die je wilt weten

Dit is de juiste manier om parfum te gebruiken + 3 andere feiten die je wilt weten

Een lekker luchtje is heerlijk om op te spuiten en je wilt het liefst dat jouw waardevolle parfum zo lang mogelijk meegaat. Spray jij zomaar jouw favoriete eau de toilette willekeurig op je lichaam of weet jij precies wat je aan het doen bent?

Aan de parfum noobs leggen wij graag uit hoe je het beste een eau de toilette of parfum kan gebruiken en voor degene die dat al weten, hebben we een aantal extra interessante feitjes!

Hydrateer je huid eerst

Jouw favoriete parfum heeft het meeste en langste effect op een gehydrateerde huid. Moisturize dus eerst de plekjes waar jij je heerlijke luchtje op gaat spuiten.

Parfum in je haren

Parfum is niet heel goed voor jouw mooie manen. Veel eaux de toilette en parfum bevatten alcohol die ervoor zorgt dat jouw haar uitdroogt als jij vaak een luchtje in je haardos sprayt. Wil je toch dat jouw lokken lekker ruiken? Kies dan voor een speciaal haarparfum.

 

Nooit wrijven

Wrijf jij altijd je polsen tegen elkaar aan wanneer jij een luchtje hebt gebruikt? Dit kun je beter in de toekomst niet meer doen. Het wrijven van de parfum zorgt voor interactie met de natuurlijke oliën van je huid, waardoor de geur kan worden verdraaid.

Hot spots

Wees zuinig op je parfum door het te spuiten op bepaalde plekken op je lichaam in plaats van overal. Je kunt jouw eau de toilette of parfum maximaliseren door alleen je luchtje te sprayen op de plekken van je lichaam waar de meeste warmte vandaan komt. Dit zorgt er namelijk voor dat de geur sterker wordt. Spuit parfum op de binnenkant van je polsen, aan de onderkant van je nek, achter je oorlellen en aan de binnenkant van je ellebogen.

 

1. Verschil tussen parfum, eau de toilette en eau de parfum

Het verschil tussen een eau de toilette en een eau de parfum is de sterkte en de levensduur. De eerste heeft meestal een lagere concentratie van parfumoliën  namelijk tussen de 8 en 12 procent - en je kunt er ongeveer vier uur van genieten. Eau de parfum heeft een concentratieniveau van 12 tot 18 procent en blijft ongeveer vijf uur lang heerlijk ruiken. Parfum heeft met 22% de hoogste concentratie en er bestaat ook nog zoiets als eau fraîche, met 1 tot 3 procent olie.

2. Hetzelfde parfum kan bij twee personen anders ruiken

Hoe een geurtje ruikt bij jou heeft te maken met de samenstelling van je huid. Zweet, de omgeving en zelfs jouw dieet hebben invloed op de geur en zorgen ervoor dat hetzelfde luchtje voor iedereen anders is.

3. Parfum is niet per se mannelijk of vrouwelijk

Een derde van de verkochte herengeuren worden gedragen door vrouwen. Er is weinig inherent mannelijk of vrouwelijk aan een bepaalde geur. Merken die specifiek vrouwen of mannen targeten met hun parfums verkopen gewoon beter!

Beeld: Photo by Laura Chouette on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top