Lifestyle

5 tips om meer volgers en likes te krijgen op Instagram

5 tips om meer volgers en likes te krijgen op Instagram

Misschien heb jij een bedrijfje of zie jij het wel zitten om social content te maken en kan jouw Instagram account een boost gebruiken. Eerder schreven wij over hoe jij de perfecte Instagram feed kan creëren en nu willen we tips met je delen om meer volgers en likes te verzamelen.

Aan de hand van het boek Instaproof van Kirsten Jassies én de populaire Instagram accounts die wij hier bij de redactie volgen, hebben wij deze vijf tips voor jou.

1. Regenboog feed

Up your Instagram game door een thema uit te kiezen. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen. Insta themes zorgen ervoor dat jouw gehele feed er gepolijst uitziet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een feed waarbij je de randen van de afbeeldingen omwisselt of voor een heldere witte Instagram feed. Zo bestaan er veel meer en je kan het ook zelf bedenken! Eén van mijn favoriete thema's is de Rainbow Feed waar kleuren veranderen wanneer je er doorheen scrolt. Een fantastisch voorbeeld is het account van Ateljé.

Zo maak jij het na

- Pak het kleurenwiel erbij en kies een kleur uit om mee te beginnen. Pak de kleur ernaast waarna je over gaat naar de volgende kleur. Op deze manier krijgt jouw feed een smooth en natuurlijke transitie.

- Bereid drie of negen foto's voor per kleur zodat je de transitie goed kan zien.

- Deze kleur kan voorkomen in de achtergrond, in je outfits, in foto's van de natuur, voorwerpen en overal waar jij maar wil!

- Gebruik de Preview app om de foto's up te loaden en te rearrangen om een voorbeeld te krijgen van hoe jouw feed eruit gaat zien.

- Gebruik een 'brug foto' - een foto met beide kleuren - wanneer je de transitie nog smoother wil maken of wanneer je kiest voor een drastische verandering van kleur.

2. Wegwerpcamera effect

Eén van de tips om een perfecte Instagram feed te creëren, is door een fotofilter te kiezen en deze te gebruiken bij elke afbeelding die jij post. Op deze manier ziet je feed er als één geheel uit. Je kunt kiezen uit bestaande filters van het platform zelf, als je Adobe skills hebt kun jij ze zelf met Lightroom maken of je kunt een fotofilter app gebruiken.

Het korrelige overbelichte effect van wegwerpcamera's is een trend op dit moment net als er eentje aanschaffen en ze laten ontwikkelen. Hier retro-effect kan jij creëren met de VSCO app en met behulp van deze tutorial.

3. Kies één topic

Accounts die veel volgers en likes verzamelen, posten voornamelijk over één of meerdere aansluitende topics. Volgers vinden het fijn om te weten wat ze van jouw account kunnen verwachten. Af en toe een kiekje van heel iets anders is niet erg, maar zorg ervoor dat het grootste gedeelte van jouw feed met elkaar overeenkomt. Een mooie Instagram feed bestaat uit beelden die op elkaar aansluiten.

Het is een plezier om door Trine Kjaer haar feed te scrollen, haar Instagram bestaat voornamelijk uit foto's van haar outfits, interieur en haar gezin.

4. Instagram bio

Schrijf een korte elevator pitch voor je bio wanneer je voor een duidelijk onderwerp hebt gekozen, zodat potentiële volgers snel kunnen worden overgehaald om jou te volgen. Wees vooral creatief. Maak gebruik van een quote en emoji's, but don't overdo it. Als jij een eigen website of ander Instagram account hebt, link daar dan naar in de bio.

Doe inspiratie op bij jouw favoriete accounts. De bio van Amaka Hamelijnck is een goed voorbeeld.

5. Authenticiteit

Je scoort beter op social media als jij over persoonlijke dingen post en niet alleen maar het perfecte plaatje laat zien. We houden van herkenbaarheid en met alleen maar mooie kiekjes kunnen volgers zich moeilijker met jou identificeren. Post ook eens wanneer jij niet zo lekker in je vel zit en deel ook af en toe dingen over jouw dagelijkse leven.

Beeld: Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top