Beauty

Zo krijg je jouw benen helemaal zomerproof in 2021

Zo krijg je jouw benen helemaal zomerproof in 2021

De temperaturen stijgen dit weekend - eindelijk – weer naar de 20 graden. Dit betekent dat de rokjes, korte broeken en jurkjes weer uit de kast kunnen worden getrokken. Én wat hebben al deze dingen gemeen? Juist, blote benen! 

Daarom zijn wij er voor je met verschillende manieren om jouw benen voor te bereiden op het aankomende seizoen. Kies welke methodes voor jou het beste werken and show your killer legs. Wil je ook nog je voeten zomerproof krijgen? Klik dan hier!

1. Borstel je benen

Dry brushing is een simpele en efficiënte manier om je huid snel een boost te geven. Het droog borstelen van je lichaam is een natuurlijke manier om te depuffen en je bloedsomloop te stimuleren. Eveneens zal het dode huidcellen verwijderen en – wanneer je in de richting van je lymfeknopen veegt – gifstoffen afvoeren.


Dr Barbara Sturm lichaamsborstel bij DeBijenkorf.nl

2. Scrubben

Je kunt je benen zowel scrubben als borstelen of je doet één van de twee. Belangrijk is wel dat je het niet elke dag doet, één tot twee keer per week is genoeg. Met het scrubben, verwijder je dode huidcellen waardoor je voorstoppingen in je poriën voorkomt. Daarnaast stralen je benen meer, worden ze sneller bruin en nemen ze producten beter op.

 

3. Cupping

Bij cupping gebruik je een tool waarmee je de huid vacuüm zuigt. Het zou goed helpen tegen cellulitis en het stimuleert de bloedsomloop waardoor je huid er smooth en gezond uitziet.

4. Scheren

Laten we beginnen met het feit dat iedereen lekker zelf moet weten of hij of zij haar benen wil scheren. Persoonlijk scheer ik mijn benen wel, in de zomer net wat vaker dan in de winter. Voor zijdezachte benen scheer ik met een haarconditioner en van mijn enkels naar boven.

5. Hydrateren

Een essentiële stap! Dit zorgt er voor dat jouw benen er verzorgd uitzien en shinen wanneer de zon er op valt. Extra tip: ga voor een body olie met een shimmer voor dat extra wauw-effect.

 

6. Kleurtje

Houden jouw bleke stelten je tegen om met een jurkje aan naar buiten te gaan? Geef ze dan een subtiele tan met een zelfbruiner. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top