Fashion

10 x fashion pieces geïnspireerd op Marie-Andrée's stijl van The Serpent

10 x fashion pieces geïnspireerd op Marie-Andrée's stijl van The Serpent

Mode uit de jaren zeventig komt weer helemaal terug! Wie een fervent Netflix kijker is, heeft vast wel The Serpent voorbij zien komen en wellicht ook gezien. De populariteit van deze serie speelt een rol bij de revival van '70s fashion.

Marie-Andrée, één van de hoofdpersonages uit de Netflix-serie, is op dit moment een mode-icoon en inspiratiebron. Er zijn een aantal kenmerken waarmee jij een vergelijkbare jaren '70 vibe op jouw outfit toe kan passen. Wij vertellen je hoe.

1. Halter

Shop voor kledingstukken waarbij de bandjes richting de nek lopen: haltertops, halterjurken of een jumpsuit met halternek zoals deze van de Zara.

Halterjumpsuit met rits bij ZARA.com

2. Jaren '70 zonnebril

Langzamerhand zien we hier en daar kledingstukken en accessoires dat ons doen denken aan de seventies. Een zonnebril in jaren '70 stijl is op dit moment het makkelijkste om te bemachtigen en het geeft je gelijk het gevoel dat je Marie-Andrée bent.

Oversized zonnebril in jaren 70-stijl met vierkant montuur bij ASOS.com

3. Sjaaltje in je haar

Een sjaaltje dragen in je haar is een super grote trend op dit moment. Draag het als haarband in combinatie met een vierkante oversized zonnebril.

Zijdeachtig sjaaltje met geometrische print bij ZARA.com

4. Zijde

Jenna Coleman - de actrice die Marie-Andrée speelt - draagt veel kledingstukken van zijde. Kies voor zijde of een materiaal dat er op lijkt om de looks van de actrice in The Serpent na te maken.

Gesmokte top met ballonmouwen in blauwe abstracte print, deel van combi-set bij ASOS.com

5. Blouse met strik en flared mouwtjes

Het modieuze personage draagt in een scène een blouse met strik en flared mouwtjes. Kopieer deze look met onderstaande blouse van NA-KD.

Bow Tie Blouse bij NA-KD.com

6. Abstracte prints

Kleurrijke en abstracte prints passen precies bij een jaren '70 uitstraling. Sommige winkels zoals de Zara doen al mee met deze trend en we verwachten dat we dit binnenkort bij veel van onze andere favoriete winkels ook gaan zien.

Archive Swirl Mesh Polo Shirt bij UrbanOutfitters.com

7. High-waisted pantalon

Wanneer Jenna in de huid van Marie-Andrée kruipt, draagt ze vaak high-waisted pantalons zoals deze van het Franse merk Sandro.

High waist wide fit pantalon in lyocellblend bij DeBijenkorf.com

8. Flared jeans

Een flared jeans maakt jouw outfit ook jaren zeventig waardig.

Flared High Waist Jeans bij Stories.com

9. Crochet

Kledingstukken van crochet is een booming trend en veel verkrijgbaar in winkels op dit moment. Ga voor een crochet topje met print to channel your inner Marie-Andrée.

Crop top van crochet met spaghettibandjes bij DeBijenkorf.com

10. Mouwloze turle neck top

Effen mouwloze tops met col zijn populaire items op dit moment. Een turtle neck top met print is nóg beter om onderstaande look te recreëren.

Paisley-haltertop bij Mango

Beeld: Netflix
Deel dit artikel
Back to top