Wedding

Deze 10 wedding trends kunnen we in 2021 gaan zien

Deze 10 wedding trends kunnen we in 2021 gaan zien

Trends komen niet zomaar uit de lucht vallen. Sociale en culturele ontwikkelingen hebben invloed én obviously is de huidige pandemie een grote influencer op de trends van nu. Veel aspecten van het leven die we doodnormaal vonden, zijn nu niet meer mogelijk of zijn aangepast.

Naast dat ons dagelijks leven anders is, krijgen bijzondere gebeurtenissen - zoals trouwfeesten -  in ons leven ook een twist. Je kunt dan twee dingen doen: het uitstellen until further notice of het beste ervan maken en roeien met de riemen die je hebt. Eén ding is zeker, je bruiloft is - ten opzichte van pre-corontatijd - heel uniek.

Dit zijn de tien grootste bruiloft trends van dit jaar!

1. Doordeweekse bruiloften

Leveranciers en locaties zijn beperkt beschikbaar dit jaar, waardoor veel verloofden kiezen voor een doordeweekse bruiloft. Op deze manier kunnen ze toch nog op hun droomlocatie trouwen en het laten verzorgen door leveranciers voor wie ze de voorkeur hebben. Daarnaast is het vaak voordeliger en krijgen ze de kans om de professionals in de industrie te supporten.

2. Micro bruiloften

Het aantal gasten dat op een bruiloft aanwezig mag zijn, is dertig (inclusief kinderen en exclusief personeel). Alle bruiloften dit jaar - als het aantal niet binnenkort aanzienlijk stijgt - zullen micro weddings zijn aangezien een intieme bruiloft bestaat uit minder dan vijftig gasten. De perfecte reden om niet je achter-achter-achterneef te hoeven uitnodigen. Een micro bruiloft heeft zijn voordelen: je nodigt alleen de mensen uit die je écht lief hebt en het trouwfeest wordt intiemer en emotioneler omdat er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht.

3. Vervolg bruiloften

Je wilt graag trouwen, maar je wilt ook een super groot feest. Het is een trend om bruiloften op te splitsen in meerdere delen. Je kunt het bijvoorbeeld mega intiem houden bij het gemeentehuis met vier mensen (de twee verloofden plus de twee getuigen) en op een later moment een groter feest houden wanneer dit is toegestaan (om vervolgens post-covid nog een mega feest te houden). Sommige koppels bewaren een aantal bruiloft elementen en tradities - zoals de openingsdans of het schrijven van geloften - om de sequel wedding specialer te maken.

4. Onverwachte locaties

Nu dat de hele bruiloft die je voor ogen had toch niet meer doorgaat, kun je net zo goed ook een onverwachte locatie uitkiezen. Omdat je met minder mensen bent, heb je meer opties. Kies voor een boot als trouwlocatie of voor een intieme plek zoals je eigen achtertuin.

5. Jurk metamorfose

Het is nu helemaal een trend om een trouwjurk uit te kiezen die op verschillende manieren gedragen kan worden - bijvoorbeeld voor het vervolg trouwfeest -  of een tweede mini bruidsjurk te hebben voor tijdens de receptie.

 

6. Innovatieve entertainment

Met z'n allen de dansvloer op, is helaas geen optie. Koppels kiezen nu vaak voor livemuziek of besteden meer aandacht aan het geven van toasts.

7. Mini bruidstaartjes

Een grote bruidstaart wordt vervangen door veel mini bruidstaartjes. Het is corona-proof en het zorgt ervoor dat de gasten zich speciaal voelen. Deze minitaartjes worden alvast neergezet op de toegewezen zitplaatsen of worden na het huwelijksfeest thuisgestuurd. Een buffet of het delen van eten van eenzelfde bord, kan in deze tijden ook niet. Meergangendiners zijn nu trending net als het serveren van individuele borden met lekkers.

8. Toegewezen zitplaatsen

Meestal zijn er alleen toegewezen zitplaatsen voor familieleden tijdens de ceremonie. Anno 2021 is het heel normaal om tijdens de hele bruiloft een vast plekje voor iedereen te hebben. Daarnaast maken grote tafels plaats voor kleine tafeltjes geschikt voor vier tot zes personen.

9.  Gepersonaliseerde accessoires

Dé bruiloftsaccessoires van dit moment zijn mondkapjes en handgels. Het is een trend om ze te laten personaliseren met initialen, logo en/of trouwdatum. De gasten lopen er in ieder geval stijlvol(ler) bij op deze manier.

10. Cadeaupakketten

Helaas kan niet iedereen fysiek aanwezig zijn bij bruiloften. Een cadeaupakket sturen naar de mensen die er niet bij kunnen zijn - of meegenieten via zoom - is de manier om ze er alsnog bij het trouwfeest te betrekken.

Ga jij binnenkort trouwen?

Beeld: Photo by Eliza Szablinska on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top