Beauty

Dit bijzondere schoonheidsdrankje is de grote hit op TikTok

Dit bijzondere schoonheidsdrankje is de grote hit op TikTok

De beauty- en food trend van dit moment heeft een beschermende en ondersteunende invloed op alle organen van jouw lichaam. Je kunt social media niet meer openen zonder dat er iemand lurkend aan het felgroene drankje op je tijdlijn verschijnt. Vaak gepaard met een mason jar, ijsklontjes en een herbruikbaar rietje – because you gotta save the turtles.

Het felgroene drankje bestaat uit water en chlorofyl druppels (Chlorophyll water in het Engels). Chlorofyl, oftewel bladgroen, is het biologisch pigment in bladcellen. Het geeft planten dus hun groene kleur. Daarnaast is chlorofyl verantwoordelijk voor het opvangen van het zonlicht om het vervolgens om te zetten in chemische energie. Dit proces heet fotosynthese  - als je vroeger op hebt gelet bij biologie moet er nu een belletje gaan rinkelen.

Trending op TikTok

Volgens vrouwen op TikTok zou het drinken van chlorofyl op verschillende manieren helpen om je goed te voelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: afvallen, het verdwijnen van een opgeblazen gevoel, een ontstekingsremmende werking waardoor je huid opklaart en zweetluchtjes zouden verleden tijd zijn. Een hele leuke lijst als je het mij vraagt, maar of het ook echt waar is? Na de vele positieve review filmpjes die ik gevonden heb, zou je toch zeggen dat het wel iets moet doen. Ik ben dan ook om en ga het proberen. Ik laat het jullie zo snel mogelijk weten!


Chlorofyl water bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top