Interior

Zo maak je jouw tuin helemaal lente proof

Zo maak je jouw tuin helemaal lente proof

De seconde dat het officieel lente is en de zon mijn gezicht raakt, begint het te kriebelen. Ik wil naar buiten, wil de ramen open en het liefst zo snel mogelijk heel mijn inboedel naar de tuin verplaatsen om daar lekker te ‘leven’. Maar voordat we dat kunnen verwezenlijken, is er altijd eerst een grote schoonmaak en reorganisatie nodig. 

Hierbij even wat tips om te werk te gaan!

1. Ruim op

Je tuin wordt natuurlijk altijd blootgesteld aan de elementen van de natuur. In de winter helaas altijd net wat erger waardoor het opruimen langer duurt dan gepland. Toch zul je veel profijt hebben van een grote tuin schoonmaak dus begin er gewoon aan en ruim de takken, bladeren en oude rommel op. Je weet wat ze zeggen: met een schone lei beginnen.

2. Experimenteer met verschillende bloemsoorten

Niks zo leuk als een kleurrijke en levendige tuin. Een makkelijke manier om dit te bereiken is het zaaien van allerlei verschillende soorten bloemen. Zaaien kan vanaf april direct in de volle grond. Maak de grond wat los, verwijder het onkruid en strooien maar. Wij zijn onwijs fan van een mengsel van bloemen voor een extra fleurige bedoeling, maar één soort bloem kan ook erg smaakvol en elegant staan.


Hortitops zaden - afrikaantje bonita bij Bol.com


Mengsel voor bijen bij Bol.com


Horitops zaden - zomerbloemen witte tinten bij Bol.com

3. Maak je tuin toegankelijk voor dieren

Ofwel een gezellige, fluitende en drukke beestenbende. Wij kunnen zo genieten van onze tuin dus dan is het wel zo netjes om ook wat terug te geven aan de aarde. Door de biodiversiteit te stimuleren en meer groen te planten kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Daarnaast is het ook leuk om wat leven in de tuin te hebben toch? Strooi bijvoorbeeld bijen- en vlindermix bloemzaden (kijk hierboven voor verschillende varianten bij Bol.com), plant struiken waar besjes aan groeien, hang een vogelhuisje neer of zet een vogeltaart op je tafel.

4.Voeg nieuwe tuin accessoires toe  

Ten slotte nog het allerleukste deel: het inrichten en plaatsen van nieuwe accessoires in je tuin. Met een paar kleine tweaks, kan jij heel de uitstraling van je tuin al veranderen en helemaal lente proof maken. Je zult waarschijnlijk veel dagen en avonden in je tuin doorbrengen dus een paar gezellige accessoires komen wel van pas. Hang sfeerverlichting op, leg wat kussentje neer of ga all out en plaats een rozenboog. Wij hebben hieronder onze favoriete items voor de tuin op een rij gezet.

Heb jij nou geen tuin maar een balkon? Treur dan niet want daar hebben we vorig jaar een uitgebreid artikel over geschreven met tips om jouw balkon lenteproof te maken. 

Veel tuinplezier!

 
Beeld: Gary Barnes via Pexels
Deel dit artikel
Back to top