Fashion

10 x onmisbare tie-dye items voor happy feelings in 2021

10 x onmisbare tie-dye items voor happy feelings in 2021

Vorig jaar lieten we allemaal spontaan onze kleren in de verf drijven. Hoewel dat een erg leuke quarantaine hobby kan zijn, wordt het ons dit jaar wat makkelijker gemaakt. De (online) winkels liggen er namelijk vol mee. Wat betekent dat we – gelukkig – nog lang niet af zijn van de Japanse verftechniek.

Het vroegst bekende voorbeeld van Shibori – de officiële benaming van de Japanse verftechniek - dateert al uit de achtste eeuw. Echter denken wij bij een geklede kleurexplosie aan de hippies en hun wonderlijke levens. Dat is geen rare gedachte want tie-dye piekte in de jaren ’60 en ’70 en is daarna nooit meer helemaal weggeweest. Waarom zou het ook? Het is een leuke manier om jezelf uit te drukken in kleur en bonte patronen

Niet iedereen is even fan van het wilde patroon. Ook wij maken ons weleens schuldig aan de wit, beige en zwart garderobe. Maar, we zijn er toch achter dat een beetje kleur nooit kwaad kan en zelfs de dag opfleurt wanneer je paradeert door de straten! Dus kijk snel mee hoe jij deze speelse kleuren aan jouw garderobe kunt toevoegen.


Sweater lichtblauw bij Hm.com


Tie-Dye T-shirt met logo in blauw bij Asos.com


Mondkapje in multi Tie-Dye bij Asos.com


Aliza midi blousejurk met Tie-Dye design bij Bijenkorf.nl


Oversized T-shiet met regenboogkleurige Tie-Dye bij Asos.com


Trui met Tie-Dye patroon bij Asos.com


Hemdje in racemodel in blauwe Tie-Dye bij Asos.com 


Oversized sweater in lichtpaars bij Hm.com


Bucket hat in lichte Tie-Dye bij Asos.com


Leggingshort in Tie-Dye bij Asos.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top