Fashion

Sofastyle is het nieuwe streetstyle van 2021 en dit is wat we ermee bedoelen

Sofastyle is het nieuwe streetstyle van 2021 en dit is wat we ermee bedoelen

Trends komen niet spontaan uit de lucht vallen, daar is altijd wel een aanleiding voor. Vaak zijn er sociaal-culturele redenen. De coronacrisis brengt allemaal nieuwe ontwikkelingen met zich mee op allerlei gebieden. Zo zijn we anders gaan daten, werken én kleden.

Dat laatste bespreken we hier met je. Er heeft namelijk een grote verandering plaatsgevonden afgelopen jaar in welke items wij dragen in het dagelijks leven. De focus op streetstyle is veranderd naar sofastyle. Wat we bedoelen? Dat lees je hieronder!

Streetstyle

Streetstyle is overal en ontstaat - zoals de naam al aangeeft - op straat. Er zijn geen regels voor deze stijl want je kunt immers overal naar toe onderweg zijn. Naar een feestje, naar kantoor of gewoon naar de supermarkt. Streetstyle werd een populair begrip rond dezelfde tijd dat het booming business werd voor paparazzi om kiekjes van celebs op straat te maken. Dezelfde soort foto's werden daarna ook geliefd - en dat is het nog steeds - door influencers en volgers op social media. Niet alleen celebrities spelen tegenwoordig een rol op streetstyle foto's, ook influencers en zelfs 'de gewone (maar stijlvolle) mens', kunnen worden vastgelegd voor streetstyle beelden. 

Sofastyle

De athleisure trend was al een tijdje op komst voor dat de pandemie begon. De coronacrisis heeft loungewear populair gemaakt en je zou kunnen zeggen dat sofastyle een mix is tussen de drie. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat er niet veel meer is om naar toe te gaan, behalve af en toe een tripje naar de supermarkt. We spenderen veel tijd op de bank (en in bed) en de meesten van ons kleden ons niet om als we toch even naar buiten moeten. Sofastyle is terug te zien op straat, maar voornamelijk op onze Insta feed. Net als met streetstyle, zijn er geen regels behalve dat het comfortabel, makkelijk en (eventueel) loose-fitted moet zijn.

Comfort is heerlijk natuurlijk maar jezelf opdoffen heeft zo ook zijn voordelen! Als je zou moeten kiezen, waar gaat dan jouw voorkeur naar uit?

Paperbagshort bij HM.com

Geribde jurk bij HM.com

Pantalon bij HM.com

Mesh top met gemengde print, lange mouwen en overlocknaden bij ASOS.com

Lange popeline overhemdblouse bij HM.com

Ribgebreid vest met volants bij HM.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top