Lifestyle

Zo manifesteer jij je droomtoekomst

Zo manifesteer jij je droomtoekomst

We hebben allemaal wensen en doelen in ons leven die we graag willen bereiken. Denk aan het oppakken van een nieuwe hobby of je droombaan bemachtigen. Je kan het bereiken van je doelen op een praktische manier aanpakken of spirituele hulpmiddelen uitproberen zoals kristallen en astrologie.

De achterliggende gedachte van manifesteren met behulp van journaling, is het feit dat je een combinatie van de twee gebruikt. Deze aanpak kan worden gezien als spiritueel omdat het draait om visualiseren en voelen. Tegelijkertijd ben jij bezig met het ondernemen van stappen om jouw wensen in gang te zetten.

Kies een datum in de toekomst

De journalingmethode kun je zien als het schrijven in een dagboek. Het gaat alleen niet om het verleden of het heden maar juist om de toekomst. Begin een aantekening in je journal met een datum in de toekomst. Dit kan een datum zijn dat over één maand plaatsvindt, een halfjaar of zelfs vijf jaar. Droom klein én groot. Wat wil je manifesteren op de korte termijn en wat wil je bereiken op de lange termijn?

Wees specifiek

Een belangrijk onderdeel van manifesteren is duidelijkheid. Wat is het dat je wil bereiken? Het is niet voldoende om te zeggen dat je, bijvoorbeeld, rijk wilt worden. Bedenk in plaats daarvan wat voor specifiek bedrag jij op je bankrekening wil hebben staan. Als een koophuis op je wensenlijst staat, denk dan na over welke wijk en in welke straat je wilt wonen en hoeveel slaapkamers je toekomstige plekje heeft.

 

Schrijf in de tegenwoordige tijd

Schrijf alsof jij je doelen hebt bereikt en je wensen hebt vervuld. Hoe het niet moet: 'Ik hoop dat ik de liefde van mijn leven tegenkom'. Schrijf in plaats daarvan zoiets als 'Vandaag heb ik hem ontmoet en ik weet zeker dat ik mijn leven met hem ga spenderen. We hebben volgende week zaterdag onze eerste date'.

Maak een stappenplan

Gebruik de volgende pagina's om een stappenplan op te schrijven. Je hebt vanaf de dag dat je het opschrijft, tot aan de datum die je hebt opgeschreven, om deze stappen te vervullen. Als jij wil verwisselen van baan, schrijf acties op zoals: online-vacatures bekijken of een berichtje sturen naar iemand in je netwerk via LinkedIn. Als je een kortetermijndoel hebt, helpt het om deze stappen op te schrijven op je dagelijkse to-do list zodat jij nog bewuster met je doel bezig bent.

Visualiseren en voelen

Het is de bedoeling dat tijdens het manifesteren, jij je droomtoekomst visualiseert en dat jij de emotie die hierbij hoort oproept. Voelen dat jouw wens al werkelijkheid is, is het lastigste onderdeel. Geef het tijd en oefen veel!

Beeld: Photo by fotografierende on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top