Interior

5 manieren om met een kleine ingreep de looks van jouw badkamer te veranderen

5 manieren om met een kleine ingreep de looks van jouw badkamer te veranderen

Sta je wel eens stil bij hoe belangrijk jouw badkamer is? Het is de plek waar je even rustig wakker kan worden (als je 's ochtends niet altijd alleen maar aan het haasten bent) en waar jij je 's avonds klaarmaakt om te gaan slapen. Het is dus wel fijn als het een plek is waar jij je prettig voelt.

Een hele badkamer verbouwen is vrij ingrijpend en kostbaar. Gelukkig zijn er ook met kleine(re) aanpassingen een groot effect te bewerkstelligen. Wij hebben vijf goede tips voor jou!

1. Upgrade je douchecabine

Het merendeel van de mensen heeft in de badkamer een losse douche. Is jouw douchecabine aan de oude kant en vertoont deze gebreken of heb je er helemaal geen en sta je onder de douchekop terwijl het water alle kanten opgaat? Dan is het hoog tijd om hier verandering in aan te brengen. Voor maar een paar honderd euro heb je echt al een hele mooie douchewand die het comfort en de looks van jouw badkamer meteen naar een hoger niveau tilt. 

2. Wastafelmeubel

Hetzelfde geldt eigenlijk voor je wastafelmeubel. Als deze erg oud is en niet helemaal meer functioneert zoals deze zou moeten, dan kun je voor een paar honderd euro al een hele mooie nieuwe aanschaffen. Wil je meer sfeer in je badkamer creeren? Ga dan voor eentje van hout of een hout look. Dit zorgt meteen voor meer warmte in de ruimte die vaak bestaat uit tegels en steen. Als je er ook nog alle minder mooie en vooral praktische spulletjes in kwijt kunt en blikvangers er juist mooi op kunt zetten, zit je helemaal goed.

3. Frisse handdoeken

Is jouw handdoekencollectie een allegaartje van verschillende soorten en kleuren en zijn ze voorzien van de nodige draden en rafels? Vervangen die handel! Ga op zoek naar mooie nieuwe exemplaren en kies voor een royaal formaat (het liefst eentje die je echt om je heen kan slaan zodat je bedekt de badkamer uit kan lopen) zodat ze jou echt een luxe gevoel geven. Je kunt voor een set handdoeken gaan in één kleur, maar je zou ook twee tinten kunnen combineren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H&M HOME (@hmhome)

4. Accessoires

Iets waarmee je ook een hele grote verandering kan bewerkstelligen, is door de hardware of accessoires in je badkamer te veranderen. Denk hierbij aan de toiletrolhouder, de kraan en de zeeppomp. Ben je op zoek naar iets extra's om de ruimte mooier te maken? Denk dan eens aan een handdoekenladder of een mooie marmeren tray waar je fraaie producten op zet.

5. Echt mooie verzorgingsproducten

En dat brengt ons meteen bij het laatste puntje. Niks mis met producten van jouw buurtdrogist maar als je echt jezelf wilt pamperen én je badkamer mooier wilt maken, dan kun je het beste voor verzorgingsproducten kiezen die wat luxer zijn. Deze zijn vaak voorzien van een mooie verpakking en geven een extra dimensie aan jouw selfcare ritueel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top