Wedding

5 tips om jouw bruiloft onvergetelijk te maken

5 tips om jouw bruiloft onvergetelijk te maken

Er zijn een aantal momenten in je leven die je voor altijd bij zullen blijven. Denk hierbij aan de geboorte van een kind, een bijzonder jubileum of een bruiloft. Dat laatste is vaak een feest waar veel tijd en moeite in gaat zitten. Je wil het daarom ook zo memorabel mogelijk maken!

Eén van de dingen is dat je het letterlijk onvergetelijk maakt, bijvoorbeeld door je gasten na de bruiloft een USB met jullie logo te geven waar beelden van het festijn op staan. Op die manier kunnen ze het altijd terug kijken en hebben ze een mooi aandenken! Een andere optie is bijvoorbeeld om een mok met een foto te bedrukken - bijvoorbeeld een mooi kiekje die op jullie bruiloft gemaakt is - zodat ze regelmatig aan dit mooie moment terugdenken wanneer ze bijvoorbeeld thee gaan drinken. 

Nog meer tips om jouw bruiloft onvergetelijk te maken? Hier zijn er vijf!

1. Trouw op een bijzondere datum

Zeker als je ver van te voren bezig bent met het plannen van de bruiloft, is dit een hele leuke optie! Kies voor een datum die bijzonder is, bijvoorbeeld omdat het mooie getallen zijn bij elkaar of omdat het een speciaal moment voor jullie is geweest. Denk hierbij aan de datum dat jullie je eerste date hadden of dat je ten huwelijk bent gevraagd. Sta bij het kiezen van de dag ook stil bij hoe groot de opkomst kan zijn. Wil je veel gasten? Dan is een zondag ideaal! Dan zijn de meeste mensen toch al vrij en op een maandagmiddag bijvoorbeeld niet. 

2. Ga voor een thema

Er is niks mis met een 'normale' bruiloft maar wil je echt iets bijzonders neerzetten, dan kun je voor een thema gaan. Dit hoeft absoluut niet tacky of fout te zijn en dit kan net zo leuk zijn voor de mannen die aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bohemian bruiloft en stem hier de decoratie, hapjes en jullie outfits op af. Een andere populaire optie - maar daardoor zeker niet minder leuk - is een bruiloft met een festival thema. Muziek speelt hierbij natuurlijk een grote rol, net als de manier waarop het eten geserveerd wordt. Je zou bijvoorbeeld een food truck (of twee) kunnen regelen om de gasten te voorzien van lekkere snacks tijdens het feesten. Andere goede thema opties zijn art deco, eco-friendly, tropisch, winter wonderland, strand, tuin, jullie favoriete film of band, of kies bijvoorbeeld een kleur waarmee je alles aankleedt of uitvoert. 

3. Locatie locatie locatie

Afhankelijk van het thema en het moment dat jullie gaan trouwen, kunnen jullie op zoek gaan naar een fantastische locatie. Een strandbruiloft zou wel kunnen in de winter maar of je gasten er zo blij mee zullen zijn. Het maakt niet uit wat jullie budget is, er zijn altijd leuke opties te bedenken. Ken je iemand met een fantastische tuin en is je budget niet zo heel groot? Dan is dat misschien een goede keuze. Een andere mooie optie is een 'kas' die speciaal bedoeld is om feestjes in te geven. Dit zou bijvoorbeeld mooi samengaan met een eco-friendly thema maar er kan net zo goed een bohemian bruiloft in gegeven worden. Natuurlijk zijn de 'standaard' locaties ook een optie: hier is echt niets mis mee. Het gaat er vooral om wat voor een sfeer jullie daar weten neer te zetten, bijvoorbeeld met behulp van decoratie en bijzondere of intieme momenten tijdens de bruiloft zelf. 


 

4. Let me entertain you!

Bij een standaard bruiloft is er een DJ of een band aanwezig zodat de voetjes van de vloer kunnen. Dat is natuurlijk altijd leuk maar wil je echt iets bijzonders neerzetten, dan is het misschien goed om stil te staan bij wat voor andere opties er zijn om mensen te entertainen. Uit eigen ervaring - op een ander feestje - weet ik dat een photobooth fantastisch is. Dit hoeft geen hokje te zijn maar kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een speciale 'fotopaal' waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt. Zorg voor leuke props die bij het eventuele thema van het feest passen. Een andere leuke optie is om een DJ in te huren die met een live-zanger(es) of een saxofonist een show neerzet. Andere bijzondere en leuke vormen van entertainment zijn bijvoorbeeld: een dance battle, marshmellows maken boven vuur (ideaal bij een buitenbruiloft), een cocktail bar waar mensen ook zelf aan de slag mogen, vuurwerk, een écht leuke comedian, silent disco (ideaal als er na een bepaalde tijd geen muziek meer mag aanstaan) en een goochelaar. 

5. Vervoer

Een grootste entree maak je tijdens de bruiloft natuurlijk dankzij bijzonder vervoer. Een oldtimer of een anders spectaculaire wagen is altijd een goed idee. Grote kans dat jouw lover hier blij van wordt én het is de manier om een statement neer te zetten. Sta er wel even bij stil dat jij er in je (hoogstwaarschijnlijk) mooie jurk in moet kunnen stappen. Ga je voor een witte auto en draag je een witte jurk tijdens je bruiloft? Let er dan op dat jouw outfit er niet ineens viezig uitziet omdat het roomwit van je jurk vreemd afsteekt bij de spierwitte auto. 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top