Lifestyle

Dit is waarom wij vrouwen rozen voor Valentijn willen krijgen

Dit is waarom wij vrouwen rozen voor Valentijn willen krijgen

Als er iets is waar wij vrouwen blij van worden, dan zijn het wel bloemen. Een mooi boeket geeft gewoon meteen een fijne sfeer aan de ruimte en de kamer ziet er levendiger uit. Naast de decoratieve waarde, zijn er nog een hoop andere redenen waarom we zo dol zijn op bloemen en dan specifiek rozen. 

Wil jij voor jouw geliefde voor Valentijnsdag dit jaar ook een prachtig boeket met rozen kopen? Dan moet je echt even kijken op Luxerozen.nl. Hier kun je rozen bestellen die direct van de beste telers van Nederland vandaan komen. De boeketten van Luxerozen.nl blijven gegarandeerd tien dagen goed in de vaas en worden in een prachtige cadeauverpakking bezorgd. Met de code LOVE21 - exclusief bij ons - krijg je nu 5 procent korting op je bestelling! Bekijk hier de speciale pagina om de korting te verwerken

Als je aan een valentijnscadeau denkt, dan komen rozen vaak in je gedachte en je zou kunnen denken dat het daarom een cliché cadeau is. Héél origineel is het misschien niet maar wij vrouwen zijn er simpelweg altijd super blij mee en dat is niet zomaar. 

Waarom wij vrouwen zo blij worden van rozen en het graag als valentijnscadeau ontvangen? Dit zijn de belangrijkste redenen. 

1. Het laat ons even wegdromen

Tijdens een drukke (werk)dag vanuit huis zijn rozen iets wat ons even een moment geeft om aan iets anders te denken en even stil te staan. Het bewonderen van de prachtige vorm van de bloem en de heerlijke geur; we kunnen er zo even een minuut of twee mee bezig zijn. Soms is dat precies wat je nodig hebt. 

2. We willen graag herinnerd worden hoe we het hebben gekregen

Rozen staan vaak pontificaal in de ruimte waardoor we ze regelmatig zien. Als jij degene bent die een prachtige bos heeft gegeven, wordt er automatisch aan je gedacht en wordt er stilgestaan bij het moment van geven bij het zien van de bloemen. Klinkt dat niet als iets wat je zou willen?

via GIPHY

3. Rozen reflecteren wie we zijn

Als je heel vaak bloemen van iemand krijgt, dan verliest het een beetje de waarde. Leuk hoor dat zoveelste goedkope boeketje maar waar we blijer mee zijn, is één echt mooi boeket. Rozen staan nou eenmaal symbool voor luxe en wij associeren ons daar liever mee dan een cheap bosje. 

4. Rozen verwelken

Mannen twijfelen soms of ze rozen moeten geven omdat ze uiteindelijk verwelken en doodgaan. Bloemen zijn iets tijdelijks en juist dat vinden we zo leuk eraan. Iets wat voor altijd blijft, heeft zo zijn voordelen maar dat vluchtige is het aantrekkelijke. Dat mannen bereid zijn om geld uit te geven aan iets waar we blij van worden - zelfs al is het tijdelijk - kan ons gelukkig maken. 

5. Het laat ons speciaal voelen

Elke vrouw verdient het om zich bijzonder te voelen en dat is gewoon wat rozen doen. Dat je even bij jouw geliefde hebt stilgestaan en moeite hebt gedaan om haar te verrassen, dat is wat telt. 

Beeld: Photo by Lauza Loistl on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top