Beauty

Dit zijn de 5 grootste beauty mythes die jij je hele leven hebt geloofd

Dit zijn de 5 grootste beauty mythes die jij je hele leven hebt geloofd

Ze zeggen weleens: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Schoonheid brengt zo nu en dan bepaalde offers met zich mee en soms hebben wij er alles voor over om deze beauty na te streven. Zo wordt er bijvoorbeeld beweerd dat wanneer je je benen scheert, deze haartjes een stuk dikker terugkomen. Is dit echt zo? Of is dit echter een fabeltje?

Bovendien kosten ontzettend veel schoonheidsbehandelingen bakken met geld. En wat levert het je op? Een lege portemonnee en de kans op een beschadigd uiterlijk behoort ook wel eens tot de opties. Daarnaast blijkt dat veel van deze gebruikelijke handelingen en overtuigingen helemaal niet kloppen met de werkelijkheid. En deze willen wij graag de wereld uit helpen!

Ben je benieuwd welke beauty mythes je beter niet kan geloven? Lees dan snel verder en kom erachter!

1 van 5

1.  Glimlachen creëert kraaienpootjes

 

Dit is niet volledig waar want daar is meer voor nodig dan het glimlachen zelf. Vooral wanneer je een lichte en dunne huid hebt, is de kans groot dat je sneller deze rimpels in je gezicht krijgt. Dus wanneer je ziet dat jouw moeder kraaienpootjes heeft en jullie hebben een soortgelijk huidtype, is de kans groter dat jij dit later ook zal krijgen. De echte boosdoener is dus niet het glimlachen, maar blootstelling aan de zon. Dus smeer je gezicht iedere dag goed in met een zonnebrandcrème om dit mogelijke risico te verkleinen.

via GIPHY

1 van 5
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top