Interior

Zo belangrijk is verlichting in een ruimte + styling tips

Zo belangrijk is verlichting in een ruimte + styling tips

Verlichting is enorm belangrijk in je interieur. Het is erg zonde om zomaar een lamp in de ruimte te zetten, om praktische redenen. Licht kan namelijk heel veel doen voor een ruimte. Vooral tijdens de deze donkere maanden. Het kan een kamer echt maken of breken. Daarom geven wij je een aantal styling tips als het gaat om verlichting. 

Lampen zijn de leukste gangkamers als het gaat om sfeer, en dat is écht zo. Ben jij benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder en laat je inspireren! 

1 van 5

Soorten verlichting 

Er zijn drie soorten verlichting in een woning, namelijk: daglicht, accentverlichting en diffuus licht. Daglicht spreekt uiteraard voor zich. Heb jij super veel ramen in je huis, waardoor je veel daglicht binnenkrijgt? Dan heb je geluk! Is dit helaas niet zo? Dan zijn er een aantal trucjes waardoor je meer 'daglicht' zou kunnen creëren, bijvoorbeeld door lichte kleuren op de muren, het plaatsen van extra ramen of deuren van glas. Accentverlichting is zoals de naam het al zegt verlichting die bepaalde meubels of plekken in de ruimte extra belichten. Denk bijvoorbeeld aan een spotje wat op een schilderij schijnt om te belichten. Diffuus licht heeft een hele functionele rol. Deze verlichting wordt naar alle kanten in de ruimte verspreid. Zoals bijvoorbeeld het licht op de wc. 

1 van 5
Beeld: HAY
Deel dit artikel
Back to top