Health

5 redenen waarom je dans work-outs in je dagelijkse routine moet opnemen

5 redenen waarom je dans work-outs in je dagelijkse routine moet opnemen

Feesten en dansen is een combinatie die ons stiekem erg goed af gaat. Nu we in de tijd van corona niet naar uit kunnen gaan om onze dansmoves te laten zien, wil dat niet zeggen dat je thuis niet kan swingen! Zo is dansen niet alleen een goede manier om je zorgen weg te nemen, je krijgt er ook nog eens een behoorlijke boost van! En wist je eigenlijk dat dansen dé perfecte manier is om je lichaam goed te houden?

Natuurlijk is véél bewegen gezond voor je, maar buiten het feit dat dit helpt bij je mentale gesteldheid, heeft dansen ook wat gezondheidsvoordelen! Als je op zoek bent om de zware momenten van je af te schudden, kan een dans work-out de juiste oplossing bieden. Doordat je er mentaal op vooruit gaat, vergroot het jouw algehele geluk, waardoor jij lekkerder in je vel zit. En laten we dit nou nét nodig hebben!

Ben jij ook zo benieuwd waarom je dans work-outs in jouw dagelijkse routine moet opnemen? Lees dan snel verder en swing ook alles van je af!

1 van 5

1.  Het verlicht stress

Heb je een stressvolle dag? Dan kan alles van je af swingen dé perfecte oplossing zijn! Door lekker in de rondte te springen en alle vervelende situaties te vergeten, kan je jouw stress verlichten en vergeet je even al je zorgen. Er is daarnaast ook een reden dat jij in een ‘relaxstand’ komt wanneer jij alles van je af danst. Zo wordt er het stofje endorfine in je hersenen aangemaakt, dit zijn een soort natuurlijke pijnstillers voor je lichaam, waardoor het de stress kan helpen verlichten.

via GIPHY

1 van 5
Beeld: Photo by Diego Rosa on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top