Lifestyle

Zo zorg je ervoor dat je er het beste uitziet tijdens zoom meetings

Zo zorg je ervoor dat je er het beste uitziet tijdens zoom meetings

We zijn tegenwoordig allemaal bekend met zoom meetings, we doen bijna niet anders. Het zit in onze routine: een zoom meeting hier, een zoom meeting daar. Het zal voorlopig nog wel even zo blijven en daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je er op je best uitziet tijdens zo'n gesprek. Want of het nou een zakelijke meeting is of een afspraak met je vriendinnen, dat is altijd wel belangrijk toch? 

En laten we eerlijk zijn, door een bepaalde angle, of een slechte camera zien we er niet altijd op ons best uit tijdens de zoom meetings. Daarnaast zien mensen jou tijdens een zoom meeting vaak van dichterbij dan wanneer je elkaar in real life ziet. Als jij van jezelf vindt dat je er goed uitziet, straal je dit tevens uit en kom je zelfverzekerder over. Daarom geven wij je wat tips over hoe jij er het beste uitziet tijdens een zoom meeting. Lees je mee? 

Accessoires 

Hoewel je gewoon in je joggingbroek kunt zitten (hoeft niet - kan wel), is het uiteraard extra van belang hoe jouw 'bovenkant' eruitziet. Het enige visitekaartje wat je kunt laten zien, is namelijk de bovenkant van je lichaam. Je kunt dus (helaas) geen statement maken met je gehele outfit en daarom is het extra belangrijk om - naast een fraaie top - mooie accessoires te dragen. Hiermee kun je nog een klein beetje 'iets eigens' toevoegen aan je look. Draag daarom uigesproken accessoires als je zou willen opvallen, en wat meer subtiele accessoires als je wat serieuzer wil overkomen. Maar let op: draag ook niet te veel poespas. Dit zorgt voor afleiding. Zoek hierin dus een goede middenweg. 

Mooie huid

Je velletje is je beste visitekaartje en gelukkig hoef je tijdens een zoom meeting ook geen mondkapje op. Zorg er daarom voor dat je huid te allen tijde straalt door middel van bijvoorbeeld goede hydratatie, zowel in de ochtend als in de avond. Want een ding is zeker: je huid is (bijna) niet te verbergen. 

Klein laagje make-up 

Om ervoor te zorgen dat je er niet vermoeid uitziet (wat erger zou kunnen lijken door de camera) is het belangrijk om een laagje make-up te dragen. Denk hierbij vooral aan concealer, foundation, blush en een poeder. De concealer zorgt voor een wat frissere uitstraling en de poeder en foundation geven meer kleur aan je gezicht. Als laatste een beetje blush, dit zorgt voor een gezonde uitstraling, en laat jou een beetje 'blozen'. Probeer ervoor te zorgen dat je niet een te dikke laag make-up aanbrengt, dit is vaak goed te zien (zelfs op de camera). Maar met een laagje make-up voelt bijna iedereen zich wat zelfverzekerder, toch? 

Oogmake-up 

Omdat er heel veel verbale en non-verbale communicatie wegvalt tijdens zoom meetings, is het extra belangrijk dat je ogen spreken. Daarom is het belangrijk om je ogen te accentueren, bijvoorbeeld met mascara, eyeliner en wenkbrauwpoeder (of een ander product). Wil je ook oogschaduw opdoen? Vermijd dan hele glanzende kleuren en tinten, door het weerkaatsende licht van je scherm komt dit niet mooi uit. Ga voor wat lichtere en matte kleuren. 

Lichtinval 

Om het beste voor de dag te komen tijdens je zoom meeting, kun je jouw scherm het beste op een paar boeken neerzetten. Zorg er in ieder geval voor dat je recht vooruit kijkt, wanneer je in de camera kijkt. Daarnaast is het belangrijk om goed licht te hebben. Ga het liefst bij een raam zitten, natuurlijke lichtinval werkt het best. Ga tegenover je raam zitten, waardoor het licht van buiten op je gezicht valt. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top