Interior

Dit zijn 9 ideeën om van jouw slaapkamer de fijnste ruimte in huis te maken

Dit zijn 9 ideeën om van jouw slaapkamer de fijnste ruimte in huis te maken

De plek waar je de meeste tijd doorbrengt als je thuis bent, is natuurlijk je slaapkamer. Je ligt er vooral met je ogen dicht maar de sfeer van de ruimte heeft een grote invloed op je rust. Het is dus eigenlijk wel een must, dat het een fijne plek is.

Naast dat het goed opgeruimd moet zijn, is comfort super belangrijk. Denk hierbij aan zacht en mooi bedlinnen of een kleedje op de grond waar je op stapt als je uit bed gaat. Is jouw slaapkamer toe aan een update? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het een fijnere en mooiere ruimte te maken. Wij geven je negen tips!

1. Ga voor een behang met opvallende print

Rust hoeft niet per definitie te betekenen dat je geen enkel patroon in je slaapkamer kunt verwerken. Behang met een mooie print is ideaal om te gebruiken in deze ruimte als je een statement wilt maken. Ga je één wandje doen? Kies dan voor de muur achter het hoofdbord van je bed. Dit is fijner voor de rust in de ruimte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel van Sas (@dehuismuts) on

2. Dressoir styling

Heb je de luxe dat je wat meer in de slaapkamer kan plaatsen dan enkel een bed? Overweeg dan eens een dressoir of een andere lage kast waar je dingen op kunt zetten. Het is het ideale meubelstuk om je uit te leven met stylingmateriaal. Een leuk vaasje hier, een print in een lijst erop, een sieradenbakje en een mooie marmeren tray daar: het is eigenlijk heel simpel maar heeft een groots effect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elisah Jacobs | INTERIORJUNKIE (@interiorjunkiecom) on

3. Fris bedlinnen doet wonderen

Er is niets zo fijn als onder frisse lakens kruipen en wegdoezelen. Investeren in mooi bedlinnen is iets waar je geen spijt van zal krijgen. Wil jij jezelf écht een plezier doen? Ga dan eens voor een overtrekset van linnen. Het kost wat maar het ligt zo fijn! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vosgesparis (@vosgesparis) on

4. Kies een nieuwe plafondlamp

De plek waar je het meeste naar je plafondlamp zal staren, is de slaapkamer. Het mag dus best een exemplaar zijn waar je verliefd op bent. Vervang die plafonnière eens voor een hanglamp in een opvallender modelletje. Ik ben zelf bijvoorbeeld aan het sparen voor de Vertigo van Petite Friture (te zien op onderstaand beeld) maar ook de lampen van Georges Store - met die bladeren - en de ronde lamp van Hay van rijstpapier (die enkel een paar tientjes kost) zijn leuke opties. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Nice Stuff Collector (@theobert_pot) on

5. Verwen je voeten met een vloerkleed

In de zomer heb je er vast geen problemen mee maar naarmate het kwik daalt, is het opstaan uit bed 's nachts en 's ochtends wat minder prettig. Helemaal als je meteen met je voeten op de koude grond stapt. Met een leuk vloerkleedje naast je bed, los je dit probleem op én het ziet er nog eens leuk uit ook. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeahome.nl (@makeahomenl) on

6. Prints

Vind je een behang met een patroon te veel van het goede en ga je liever voor iets anders om je muren wat pit te geven? Dan zijn prints nog steeds een goede manier om dit te doen. Je kunt het zo duur en zo gek maken als je wilt. Investeer wél in mooie lijsten om het geheel sowieso een chique look te geven. Prints hoef je overigens niet altijd aan de muur te hangen, ze staan op prachtig op een kast of op de grond. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jules Villbrandt (@herz.und.blut) on

7. Mirror mirror

Ik ben zelf dol op spiegels en zeker niet (alleen) omdat ik even kan checken hoe ik eruitzie. Je vergroot een ruimte er optisch mee én het is een leuk item om de kamer mee te stylen. Een echt mooie en grote spiegel kost wel wat dus kies voor een variant waar je zeker van weet dat je er jaren plezier van zal hebben. Mijn tip? Die ronde spiegel van Sissy-Boy is weer te koop - voor een relatief fijn bedrag - en Made.com heeft ook prachtige exemplaren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CORNER HOUSE CREATIVES. (@mariskaoldenburg) on

8. Update je nachtkastje(s)

Niks mis met de grote Zweedse interieurketen hoor maar het is wel eens leuk om je te gaan verdiepen in wat de opties zijn voor een ander mooi nachtkastje. Sta stil bij wat je behoeftes zijn. Berg je er veel in op - en is dat echt nodig - of plaats jij er alleen je telefoon op en een glas water? Er zijn een hoop mooie nachtkastjes te krijgen. Onze tip? Zoek eens verder dan enkel op de term 'nachtkastje'. Een bijzettafel, een kruk, een plank of een stoel kunnen ook als een leuk exemplaar dienen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @foldes_dora on

9. Experimenteer met verf

De muur een doorsnee tintje geven met 'gewone' verf kennen we nu inmiddels wel. Probeer eens wat anders. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere tint óf een kalkverf of een ander type verf wat een structuur of supermatte uitstraling geeft aan de wanden. Ook kun je ervoor kiezen om een deel van de muur één tint en het andere deel een andere tint te verven - bijvoorbeeld in de vorm van een lambrisering. En heb je er wel eens aan gedacht om de hele ruimte één kleur te geven? Dus ja, verf dat plankje op de muur en het plafond gewoon eens mee.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura & Nora (@_designtales_) on

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top