Haarverzorging

Heb jij last van haaruitval? Door deze tips krijg jij weer een volle bos haar

Heb jij last van haaruitval? Door deze tips krijg jij weer een volle bos haar

Dunner wordend haar, niemand wilt het maar toch gebeurt het bij velen. Wanneer jij droomt van een volle bos haar is het dus een stuk minder plezierig wanneer het tegenovergestelde gebeurt. Haaruitval is in de beautywereld nog een soort taboe, je hoort er niet veel over. En dat terwijl zoveel mensen er last van hebben. Daar vinden wij dat verandering in moet komen.

Wanneer jouw haar van zichzelf al dunner is kan je haaruitval als iets ontzettends negatiefs zien. Het kan op verschillende plekken en met verschillende hoeveelheden gebeuren. Misschien is jouw kapsel prima, op één dunner wordend plekje na. Ook dat wordt gezien als haaruitval en kun je dus zeker iets aan doen. Wanneer jij hier energie in stopt is er een grote kans dat je resultaat ziet.

Waardoor komt haaruitval?

Er zijn tal van oorzaken waardoor haaruitval kan gebeuren. Hier is nooit één specifieke reden voor, het kan liggen aan jouw mentale gezondheid maar ook aan jouw voedingspatroon of lichamelijke gezondheid. Daarom is het belangrijk om voor jezelf de oorzaak te vinden, ook al kan dat soms moeilijk zijn. Wanneer jij veel stress ervaart, en in die tussentijd jouw haar dunner is geworden, kun je dit zien als één van de grote factoren. Dat is dan ook de meest voorkomende reden ervoor. Daarnaast kan het liggen aan voedingsstoffen en vitamines. Wanneer jij een tekort hebt aan bijvoorbeeld ijzer, vitamine D of B12 kan dit één van de redenen zijn. Ga dus bij jezelf te rade of jij deze vitamines wel genoeg binnenkrijgt in jouw eetpatroon. 

Hoe je weet dat je veel haren verliest

We horen je afvragen; iedereen verliest haar, hoe weet ik of ik meer verlies dan anderen? Dat is een veel gestelde vraag, en niet zonder reden. Per dag verliest een mens gemiddeld 100 haren. Wanneer jouw haar futloos aanvoelt en jij zeker weet dat jouw paardenstaart een jaar geleden wat dikker was, kun je dit aanzien als haarverlies. Wil je het zeker weten? Dan kun je eens een simpele test doen. Ga met los haar op een kussensloop slapen die een tegenovergestelde kleur heeft van jouw lokken en wanneer je meer dan 10 haren verliest kan je dit zien als haaruitval. Maak je hier niet te veel zorgen over, de ene dag verlies je meer dan de ander. Probeer deze test dus eens vaker te doen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf) op

Wat kan je er tegen doen?

Vitamines bijslikken

Wanneer jij weet dat je niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die zouden moeten, kan het nooit kwaad om deze tekorten aan te vullen. Schaf extra vitamines aan en slik deze volgens de bijsluiter. Probeer hier wel consequent in te zijn, wanneer jij verwacht dat je haar binnen een week dikker wordt maar dat niet gebeurt betekent niet dat je moet stoppen. Het duurt namelijk een tijd voordat jouw haar hier resultaat uithaalt. Dit kan soms maanden duren, maar van binnen ben jij al een stuk gezonder dan eerst. Vitaminetekorten die veel leiden tot haaruitval zijn ijzer, vitamine D, B12 en C. 

Drink meer water dan normaal

Het klinkt wat raar, maar water zeker staat in verband met jouw haarverlies. Jouw hoofdhuid heeft namelijk hydratatie van binnenuit nodig, zonder water wordt haargroei erg lastig. Probeer dus minimaal 7 - 8 glazen per dag te drinken om een gezonde hoofdhuid te krijgen.

Gember

Gember wordt gezien als één van de natuurlijke wonderen voor onze gezondheid. Ook op het gebied van haaruitval kan het veel voor je betekenen. Wanneer jij vooral last hebt van dunner wordend haar bij jouw haarlijn, dichtbij je gezicht, dan kun je hiervoor gember gebruiken. Smeer dit op de plekken waar je haar minder is geworden. Het bevat namelijk de natuurlijke capaciteit om de bloedstroom naar de schedel te stimuleren. Hierdoor is er een betere bloedcirculatie aanwezig, dat zorgt voor het laten groeien van jouw manen. De vetzuren van gember zijn dus perfect voor het herstellen van de dunne plekjes.

Kam jouw haar altijd voorzichtig

Zodra jij uit de douche stapt, is het misschien logisch om direct jouw haar te kammen. Toch wil je dit liever niet doen. Wanneer jouw haar al van zichzelf dunner is kan het ontzettend makkelijk afbreken, wat nog twee keer zo snel gebeurt bij vochtig haar. Zorg er dus altijd voor dat jouw lokken eerst droog zijn en kwam er dan met een grove kam rustig doorheen.

Meer dingen die jou kunnen helpen bij het laten teruggroeien van jouw lokken zijn; meer beweging, 7 uur per nacht slaap, alcohol en koffie vermijden én ervoor zorgen dat jouw stresslevels zo laag mogelijk zijn. Daarnaast kun je ook altijd nog rijstwater proberen.

 
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top