Fashion

Deze vijf gouden tips zorgen ervoor dat jouw kleding veel langer meegaat

Deze vijf gouden tips zorgen ervoor dat jouw kleding veel langer meegaat

Onze kasten puilen uit van de kleren. Wanneer jij een echte fashion lover bent wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw items zo lang mogelijk mooi blijven. Soms gaan jouw kleren misschien wat minder lang mee dan dat jij zou willen. Gelukkig zijn er heel wat dingen die jij kunt ondernemen, om ervoor te zorgen dat jij een stuk langer van ze geniet. 

Wanneer jij houdt van kleding dan is het geen geheim dat je waarschijnlijk heel wat items hebt die jij niet meer draagt maar toch niet weg wil doen . Elk seizoen komen er nieuwe collecties op de markt en sta jij te popelen om deze te kopen. Toch houden we allemaal van onze klassiekers, die jij voor een lange tijd kunt dragen. Maar hoe zorg je dat deze op hun mooist blijven? Daarvoor hebben wij  vijf gouden tips.

Wassen

Het is al een tijdje bekend dat wassen jouw kleding erg kan aantasten. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Helaas zijn we allemaal gaan wennen aan het vaak wassen van onze items. Dit zorgt ervoor dat zij constant dit proces ondergaan en hierdoor een stuk fragieler worden. Daarom is het belangrijk om jouw kleding eens wat minder vaak te wassen. Draag jouw favoriete jeans eens een paar keer in plaats van één keer. Zodra deze nog schoon aanvoelt (en ruikt) is er geen reden voor om 'm in de wasmachine te gooien. Daarnaast kun je in de tussentijd altijd een spray of parfum gebruiken, die jouw item weer lekker laat ruiken. 

Een andere tip is om jouw droger zo min mogelijk - of helemaal niet - te gebruiken. Dit heeft namelijk een enorm grote impact op je kleding en op ons milieu. Hang in plaats daarvan jouw kleding aan de waslijn. Zo zijn ze binnen een halve dag droog.

Opbergplek

Wanneer jij jouw kleding opbergt, is het belangrijk om dit in de juiste ruimte te doen. Zorg er altijd voor dat de plek droog en donker is. Wanneer jij namelijk een item op een vochtige plek legt dan kan dit voor veel narigheid zorgen, zoals onprettige geuren. Ook is het natuurlijk het allerbeste om zoveel mogelijk kleding op te hangen. Zo kunnen zij 24/7 luchten en komen er geen vouwen in. Bewaar jouw kleding daarnaast nooit in dozen! Deze zorgen ervoor dat de stof slecht kan ademen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

Verander een vlek in tie-dye

Creativiteit viert op dit moment hoogtij en daarom is tie-dye mede weer helemaal populair. We gaan massaal aan de slag met onze oude items en toveren deze om tot een nieuwe look. Heb jij een t-shirt waar een vlek echt niet meer uitkomt? Dan hoef je deze niet weg te gooien. Zoek een how to tie-dye tutorial op en ga aan de slag!

Kledingkwaliteit en duurzaamheid

De nieuwe generatie groeit ermee op: fast fashion. Massa's kleding voor een kleine prijs. Door deze lage prijzen kopen we steeds meer én vaker bij dit soort merken. Toch gaan deze items een stuk minder lang mee, door de lage kwaliteit van de kleding. Wees daarom altijd kritisch tijdens het shoppen en investeer in kwalitatief betere items. Vermijd stoffen als nylon en polyester, deze hebben een hele grote impact op het milieu en voelen vaak wat 'goedkoop' aan. Zoek daarom naar items van natuurlijke materialen zoals linnen en katoen.

Kleding stomen

Het is ons allemaal wel een keer gebeurd; het ontstaan van een brandplek in jouw kleding, tijdens het strijken bijvoorbeeld. Wanneer jij niet zo'n kei erin bent, gebeurt je dit misschien nog wel veel vaker. Gebruik daarom eens een kledingstomer. Dit is een apparaat waarvoor jij geen strijkplank nodig hebt en er snel voor zorgt dat jouw kleding kreukvrij is.

Fijne kledingstomers

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top