Haarverzorging

Zo houd jij jouw haarkleur zo lang mogelijk mooi nu de kapsalons gesloten zijn

Zo houd jij jouw haarkleur zo lang mogelijk mooi nu de kapsalons gesloten zijn

De restaurants zijn gesloten, jouw nagelsalon tevens en ook nog eens jouw kapper. We zullen er toch echt aan moeten geloven. We zitten al een paar weken in zelfisolatie en dit kan soms nog weleens lastig worden als het op onze beautyroutines aankomt. Natuurlijk moeten we de ernst van de situatie serieus nemen, maar we begrijpen dat je het lastig kan vinden om jouw kapsel te onderhouden.

Jij hebt net prachtig geverfde lokken waar je erg blij mee bent. Dan komt de quarantaine tijd om de hoek kijken en ben je inmiddels al weer een paar weken verder. Dit zorgt ervoor dat jouw haarkleur misschien niet op z'n allerbest is, terwijl je dit wel zou willen. Wanneer jij geen verstand hebt van het goed onderhouden van jouw kapsel, kan het lastig zijn om jouw pas geverfde haar mooi te houden. Gelukkig voorzien wij je van een aantal tips die jou kunnen helpen.

Gebruik een kleurbehoudende shampoo en conditioner

Jouw verfbeurt moet zoveel mogelijk beschermd worden. Dit gaat een stuk makkelijker zodra jij producten gebruikt die goed voor jouw haar werken. Gelukkig zijn er tal van shampoo's en conditioners die perfect zijn gemaakt voor jouw kleur. Zo kun je een paarse shampoo gebruiken om de assigheid van jouw lokken in leven te houden of zijn er shampoo's die speciaal zijn ontwikkeld voor bruin haar. Zorg er dus voor dat jij de producten kiest die bij jouw geverfde kleur aansluiten.

Vermijd vaak wassen

Hoe fijn het ook is om met heerlijke frisse lokken jouw dag door te komen, kan je dit maar beter niet te vaak doen. Naast dat jouw haar niet is gemaakt voor het vaak wassen, kan het ook nog eens ontzettend veel kleur weghalen. Hoe vaker je wast; hoe meer verf er uit jouw haar verdwijnt. Nu jij in zelfisolatie zit en niet veel mensen jou zien, is het de perfecte tijd om jouw haar minder te wassen. Ga voor één à twee keer per week. Tussendoor kun je natuurlijk altijd droogshampoo gebruiken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gisou (@gisou) op

Schaf eens een uitgroeispray aan

Veel mensen zien het als wat spannends, een spray die jouw uitgroei verbergt, maar dat is nergens voor nodig. Wanneer jij merkt dat jouw uitgroei steeds wat meer wordt dan is het de perfecte tijd voor de spray. Veel merken hebben hiervoor producten op de markt gebracht en je vindt ze zo bij jouw drogisterij. Spray deze 30 centimeter van jouw hoofdhuid af op de juiste en wrijf het er goed in. Niemand zal iets merken!

YouTube is je beste vriend

Wanneer jouw lokken echt aan het einde zijn toegekomen en wanhopig vragen om wat verf, kun je dit net zo goed zelf aanpakken. Dit klinkt wat eng maar zodra jij de juiste technieken gebruikt dan moet dit goedkomen. Nu alle kappers dicht zijn, bieden veel ervan filmpjes aan en staat heel YouTube vol met tutorials. Sommige haarsalons bieden zelfs advies op maat op afstand aan. Kies de juiste kleur verf voor jou, lees je goed in en ga aan de slag! 

Zo min mogelijk zonlicht

We genieten allemaal van de warme dagen en zijn ontzettend blij dat we dit juist nu hebben. Toch kun je, voor het behouden van jouw haarkleur, maar beter zorgen dat jouw kapsel uit de zon blijft. Zodra jouw lokken veel zonlicht opvangen dan zullen deze snel van kleur veranderen, wat jij juist niet wilt. Je kunt alsnog van de warme zon genieten door bijvoorbeeld een leuk hoedje of een sjaal om jouw haar heen te wikkelen.

Fijne kleurbehoudende producten

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top