Mama

Zo entertain jij je kinderen tijdens quarantaine

Zo entertain jij je kinderen tijdens quarantaine

Je kinderen entertainen is tijdens deze tijd een hele opgave. Voor je koters moet je nou eenmaal altijd aan staan, ze eisen een hoop aandacht op. Doordat de meeste van ons nu thuiszitten heb jij nu je kinderen die je moet entertainen, werk dat je moet maken én moet je ook nog wat vrije tijd voor jezelf vinden. Een hele klus.

Met deze tips heb jij het entertainen van je kinderen zo onder de knie. Zij blij, jij blij, het hele huis blij. 

1. Voer een toneelstuk op

Fantasie is voor kinderen een belangrijk deel van opgroeien. Kinderen maken hun keuzes met emoties, iets waar volwassenen soms nog wel iets van kunnen leren. Een toneelstuk opvoeren is de perfecte manier om de emoties van je kinderen beter te begrijpen. Improviseren laat zien waar ze aan denken en wat ze mooi en belangrijk vinden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kelly Caresse (@kellycaresse) op

2. Ga vingerverven 

Vingerverven hebben wij allemaal wel eens gedaan op de basisschool. Het is een leuke activiteit omdat je er eindelijk eens een zooitje van mag maken. Bij vingerverven kies je logischerwijze een kamer uit waar je lekker kunt verven (in de buurt van de dure bank dus liever niet). Trek vervolgens een schort aan of kleding waar een vlekje op mag komen. Zijn jullie aan het verven? Zet dan een leuk muziekje op. Je zult zien dat de tijd met deze bezigheid hartstikke snel voorbij gaat! 

3. Schrijf samen op waar je dankbaar voor bent

Als mens is het belangrijk om te onthouden wat er allemaal goed gaat, in plaats van wat slecht gaat. (On)bewust krijgt je kleine een hoop mee met wat er allemaal gebeurt in de wereld. Hoewel ze er niet altijd even graag over praten blijft het vaak toch hangen. Door jezelf en je koter(s) eraan te herinneren waarvoor jullie dankbaar zijn beseffen jullie allemaal hoeveel we hebben wat we graag dichtbij ons houden. 

4. Houd een dansfeestje

Een dansfeest is voor jullie allemaal een goede manier om wat stoom af te blazen en wat lol te hebben. Door te dansen en even het lichaam uit te schudden, voelen jullie je 100% meer relaxt wanneer jullie klaar zijn, geloof ons maar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sanne - Laviesanne.nl (@laviesanne) op

5. Plan een speurtocht in huis

Een speurtocht hoeft echt niet zoveel moeite te kosten, het is eigenlijk hartstikke makkelijk. Je kan de speurtocht ook leerzaam maken waardoor je koter(s) op een leuke manier iets nieuws leren. Voor de jonge kinderen is het leuk om het huis opnieuw te verkennen en voor de oudere kinderen kan het leuk zijn om een digitale speurtoch te maken met WhatsApp.  

 
Beeld: Photo by Thiago Cerqueira on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top