Gezichtsverzorging

Dit is waarom jij je gezicht ook moet reinigen wanneer je geen make-up draagt

Dit is waarom jij je gezicht ook moet reinigen wanneer je geen make-up draagt

Je gezicht goed reinigen is iets wat bij jouw dagelijkse routine hoort. Het is erg belangrijk voor jouw huid om deze goed te verzorgen. Een skincare routine heeft namelijk veel impact op de conditie van jouw huid, ook wanneer jij geen make-up draagt.

Veel mensen hebben, wanneer zij een dag geen make-up dragen, de gedachte "ik draag geen make-up dus dan hoef ik ook niks te reinigen, toch?" Dit is niet waar, helemaal niet zelfs. Ook wanneer jij altijd make-uploos door het leven gaat, blijft het enorm belangrijk om jouw gezicht goed schoon te houden en welom meerdere redenen. 

Jouw huid in de nacht

Alles wat jouw lichaam opneemt aan stoffen overdag, wordt 's nachts via het lichaam afgevoerd naar buiten. Dit blijft dan op jouw huid liggen. Net als bijvoorbeeld zweet: we zweten allemaal in onze slaap, hoe warm of koud het ook in jouw slaapkamer is. Dit zweet gaat op jouw huid liggen en gaat hier niet meer vanaf, totdat jij dit schoonmaakt. Daarom is het erg belangrijk om te blijven reinigen, aangezien het door alleen water niet goed genoeg schoongemaakt wordt. Het talg dat op jouw huid ligt, moet je zien als een soort olie en dat krijg je niet weg met water alleen. Wanneer jij dus jouw huid schoonmaakt met een cleanser, een toner en dergelijke, gaat dat vetlaagje wél weg en is jouw huid echt schoon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com by L'Oréal (@skincare) op

Veroudering gaat door

Niet alleen in de nacht, maar ook gedurende de dag krijgt jouw huid met veel te maken. Stoffen van buitenaf zoals talg en zout, maar ook dode huidcellen blijven liggen op jouw velletje en hierdoor kan jouw huid een stuk dikker en stugger worden. De flexibiliteit neemt af. Om het verouderingsproces tegen te gaan, is het schoonmaken een must. Lijntjes, rimpels en andere soorten van veroudering krijg je dus allemaal een stuk later, wanneer jij een skincare routine volgt.

Dit zijn de fijnste reinigingsproducten

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top