Lifestyle

De gezondste en lekkerste smoothies om je immuunsysteem te boosten

De gezondste en lekkerste smoothies om je immuunsysteem te boosten

Een heerlijke smoothie op zijn tijd kan echt niet kwaad. Het verfrissende drankje maak je makkelijk zelf, smaakt heerlijk en is ook nog eens gezond. Met het coronavirus willen wij allemaal ons immuunsysteem een duwtje in de rug geven en met deze lekkere smoothies kan dat. 

Nog een pluspunt: smoothies zijn een goede manier om wat tijd te verdrijven en wat lekkers voor jezelf en de mensen om je heen te maken. 

1. De zoete groene smoothie

Deze heerlijke smoothie die gemaakt is met onder andere amandelmelk en bevroren fruit, is perfect als jij je immuunsysteem wilt boosten. Ook bevat de smoothie boerenkool en spinazie wat zorgt voor een goede dosis vitamine C, net als mango, ananas en kiwi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Smoothies & more💕🍉🍓🍍 (@detox_recipes) op

Zo maak je deze smoothie

Voor deze smoothie heb je één kopje grof gehakte spinazie en boerenkool en een anderhalf kopje amandelmelk nodig. Zet daarnaast anderhalf kopje met bevroren mango, ananas en kiwi toe klaar en een halve theelepel gerapste gember. Tot slot kan je nog wat citroensap toevoegen voor de smaak. 

Stop de spinazie en boerenkool in een blender met de amandelmelk en zorg dat alles goed gemengd is. Vervolgens voeg je het bevroren fruit, de gember en citroen toe. Is je smoothie te dik? Voeg dan nog wat amandelmelk toe et voilà, je smoothie is klaar om gedronken te worden. 

2. De zomerse oranje smoothie

Deze smoothie doet je, without a doubt, denken aan de zomer. De ingrediënten zijn heerlijk én ook nog eens hartstikke goed voor je. De smoothie bevat appels die genoeg vitamine C hebben om nog even op door te kunnen gaan. Ook deze smoothie bevat gember, wat een heerlijk verzachtend effect heeft op je keel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Smoothies (@smoothies._) op

Zo maak je deze smoothie

Maak je deze smoothie? Dan heb je één wortel, sinaasappel, kiwi, en appel nodig. Pak vervolgens 250 ml appelsap óf kokosnootmelk; het is maar net waar je zin in hebt. Zet daarnaast één eetlepel appelazijn en een beetje gember klaar.

Stop de appelsap of kokosnootmelk in een blender. Appelsap zal je smoothie zoeter maken, het is maar net wat je wilt. Stop vervolgens de sinaasappel, kiwi en appel zonder schil in de blender. Zorg ook dat je eventuele pitjes uit het fruit haalt. Daarna is het tijd om je wortel in de blender te doen. Doe tot slot je appelazijn en gember in de blender en ga door tot alles goed gemixt is. 

3. De smoothie met een pittige twist

Tot slot hebben is de laatste smoothie heerlijk fris met een pittige twist. De smoothie bevat spinazie wat misschien wel een van de meest gezonde groentes is die je kan eten. Ook bevat de smoothie bijenpollen waar vitamine A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E, en K inzitten. Dit maakt het een krachtig ingrediënt voor deze smoothie. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Healthy Smoothie Recipes (@smoothie_planet) op

Zo maak je deze smoothie

Voor deze smoothie heb je een halve banaan, een handje verse spinazie en één eetlepel bijenpollen nodig. Gebruik ook twee eetlepels yoghurt, bij voorkeur Grieks. Ook moet je een half kopje bevroren bessen, één gedroogde dadel en twee eetlepels hennepzaad klaar zetten. Gebruik tot slot een half kopje amandelmelk, een snufje versgemalen peper en een eetlepel amandelboter. 

Het bereiden van deze smoothie is simpel: alle ingredienten kunnen gewoon tegelijkertijd in de blender gestopt worden. 

 
Beeld: Photo by Sara Cervera on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top