Haarverzorging

Waarom het logisch is om niet naar de kapper te gaan tijdens deze coronacrisis

Waarom het logisch is om niet naar de kapper te gaan tijdens deze coronacrisis

De kapper wordt vaak gezien als de ultieme tijd voor jezelf maar dankzij de coronacrisis is dat drastisch veranderd. Met de vragen over wat wel kan en wat niet, hoort ook een vraag over de kapper bij. Is het verstandig om in deze tijd naar de kapper te gaan? Het antwoord van het kabinet was nee.

Met de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM horen ook maatregelen over contactberoepen. Contactberoepen zijn beroepen waarbij mensen in direct contact staan met de klant. Je nagels laten doen of naar de kapper gaan is door de maatregel niet meer mogelijk, maar is dat terecht? 

Afstand

Met de NL-Alert van zondag 22 maart werd ons nog een keer op het hart gedrukt dat we 1,5 meter afstand moeten houden. Waarom is het noodzakelijk om afstand te houden? Dit heeft allemaal te maken met de overdracht van het coronavirus. Hoest je of nies je bijvoorbeeld? Dan kan je in een straal van een anderhalve meter het virus doorgeven. Ja, ook als jij verder geen klachten hebt. 

De kappers

Dus, hoe zit het met de kapper? Als jouw kapper beschikt over armen langer dan een anderhalve meter heb je geluk. Je kapper kan je dan vanaf de benodigde afstand behandelen. Maar, let's be real: dat heeft je kapper niet, Met de eerdere voorschriften werd het dus ontzettend moeilijk voor een kapper om je coupe zo mooi mogelijk te knippen. Hierdoor kwam dus ook logischerwijze het besluit dat contactberoepen hun beroep tot ten minste 6 april niet kunnen uitvoeren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onze BrainWash Kappers salons zijn vanaf 23 maart 2020 om 13.00h tot nader order gesloten. Kapsalons aangesloten bij Kappersunited, een initiatief van een aantal grote Nederlandse kappersbedrijven, sluiten vandaag hun deuren. Ondanks de richtlijnen van het RIVM, dat kapsalons open kunnen blijven, vinden wij het van algemeen belang om onze maatschappelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen het coronavirus. Wij bedanken de haarstylisten in onze salons voor hun inzet, veerkracht en toewijding, vandaag meer dan ooit. Zodra onze salons weer geopend zijn, staan zij onverminderd voor u klaar voor een fijne behandeling zoals u die van hen gewend bent! Via social media blijven we u op de hoogte houden. Zorg goed voor uzelf en voor de mensen om u heen. #kappersunited

Een bericht gedeeld door BrainWash Kappers (@brainwash_kappers) op

Veel kapperszaken maakte de verantwoordelijke keuze om uit zichzelf de deuren tijdelijk te sluiten en dat gaf in de voorgaande weken een signaal. Deze kappers vonden het onverantwoord om met de nieuwe regels te knippen en konden de veiligheid van jou en hun werknemers niet garanderen. 

Heb jij dus een goede weerstand en maak jij je niet zoveel zorgen? Dan is een bezoekje aan de kapper alsnog niet your best move. Door je bezoekje draag jij misschien het virus over aan iemand anders of krijg jij het virus zelf. De overheid heeft nu bepaald dat als jij je niet ziek voelt je alsnog niet naar de kapper kan. Dit doe je dan voor de kwetsbare mensen om je heen. Je zou namelijk zomaar iemand kunnen besmetten die veel minder kans heeft om te overleven dan jij hebt. Wij vinden deze regel een goed besluit, het is namelijk ontzettend belangrijk om waakzaam te zijn en te zorgen voor elkaar. Je leven (en dat de mensen om je heen) is belangrijker dan je haar, toch?

Met deze spullen zorg je thuis voor je haar

Maar hoe hou jij je hairdo dan bij? Zo perfect als bij de kapper zal het niet worden, maar met deze spullen kom jij een eind op weg!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top