Fashion

Deze fashion hacks zou iedereen moeten weten

Deze fashion hacks zou iedereen moeten weten

Een beetje modeliefhebber is zuinig op haar kledingkast. Toch zijn sommige dingen onvermijdelijk en balen we als een stekker wanneer er een wijnvlek in onze favoriete blouse komt, het zoveelste gat in je panty verschijnt of we geen strijkbout in de buurt hebben voor dat verfrommelde t-shirt. Daarvoor komen fashion hacks goed van pas.

Er zijn veel trucs die het proberen waard zijn. De meeste mensen kennen deze niet of vergeten ze simpelweg. Juist deze hacks zorgen voor wat minder irritaties op modegebied, zodat jij gewoon verder kan genieten van je item en deze niet gelijk de deur uit moet gooien. 

Haarspray over je panty 

We snappen dat je er misschien gek van wordt: je koopt de zoveelste panty en na twee uurtjes loopt er alweer een ladder in. Hoe duur of goedkoop de panty ook is, deze zullen verschijnen. Daar ben je natuurlijk op een gegeven moment klaar mee, maar je kan niet zonder panty's. Gelukkig kun je hier iets aan doen: spray wat haarspray op je panty wanneer je deze aantrekt zodat hij wat verhardt. Niet te veel natuurlijk, maar een subtiel laagje. Zo is het lastiger voor scherpe punten om hier doorheen te komen. Het vormt als het ware een barrière. 

Nooit meer je jeans passen 

Na een lange dag shoppen kan je het vaak zat zijn; alle jeans die je aantrekt passen niet. Wil je voor het makkelijke gaan en gelijk weten of hij past? Pas hem dan om je nek heen. Als de jeans de juiste maat voor jou zijn dan past de middel van het kledingstuk precies om je nek heen, zonder dat er stof overblijft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Darja Barannik (@darjabarannik) op

Stijltang als strijkbout

Je hebt niet altijd een strijkbout bij de hand. Wij in ieder geval niet. Door je kleding ergens mee naar toe te nemen kan dit ertoe leiden dat sommige items niet meer zo strak zijn als je zou willen. De kreukels hebben zich opgehoopt in je blouse en hierdoor kan je deze niet meer fatsoenlijk aan. Helaas heb je niks anders mee en zul je een oplossing moeten vinden: daar komt de stijltang bij kijken. Gebruik deze door hem een paar seconde over je kleding te laten glijden, waarbij je hem niet te lang vasthoudt. Zo haal je de kreukels er op een makkelijke manier uit.

Kapotte rits 

Wanneer de rits van je lievelingsbroek opeens kapot blijkt te zijn, is dit geen pretje. Vooral wanneer deze vintage is en je hem niet zomaar opnieuw kunt kopen. Geen probleem: gebruik een ringetje van je sleutelbos en zet deze vast aan je rits (aan het gedeelte die je omhoog doet). Rits deze omhoog. Het rondje kun je gemakkelijk over je knoop leggen waardoor rits de hele dag omhoog blijft zitten.

Rode wijnvlek

Het klinkt misschien eng, maar wanneer je een rode wijnvlek in je kledingstuk hebt gekregen is het het beste om hier witte wijn overheen te deppen. Doe wat witte wijn op een watje - niet teveel - en dep deze langzaam aan over de vlek heen. Een echte fashion hack.

Scheerschuim op make-upvlek

Iedere vrouw heeft weleens een make-up vlek - voornamelijk foundation - op een kledingstuk gekregen. Dit valt vaak niet te vermijden en gebeurt meestal onbewust. Als deze vlek al een tijdje heeft gezeten is het in je kleding getrokken, wat ervoor zorgt dat het nog moeilijker is om deze eruit te krijgen. Probeer daarom eens scheerschuim hierop aan te brengen en laat dit even zitten. Wrijf dit daarna goed in. 

Heb jij één van deze hacks weleens geprobeerd?

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top