Oogmake-up

Door deze trucs haal je meer uit je mascara

Door deze trucs haal je meer uit je mascara

Mascara is voor velen een dagelijkse routine, en veel vrouwen kunnen dan ook bijna niet meer zonder. Het laat jouw ogen spreken, geeft je wimpers volume en zorgt voor een frisse uitstraling. Maar wist je dat er onbewust dingen zijn die we beter kunnen doen tijdens het aanbrengen van mascara voor een nóg mooier resultaat? 

We zijn vaak veeleisend als het gaat om mascara. We willen liever geen klontjes, het liefst waterproof, en de wimpers moeten mooi donker worden. Mischien wil je er wel één die je wimpers veel volume geeft of wil je juist een variant die veel doet voor de lengte. Het is dus best wel moeilijk om een mascara te vinden die aan al jouw eisen voldoet. Wél kun je goed voor je mascaraborsteltje zorgen, en zijn er een paar trucjes waardoor het aanbrengen een stuk fijner gaat. Zolang je deze tips volgt kun je nét wat meer uit je favoriete mascara halen! Lees je mee?

Gebruik een primer of poeder

Een primer zorgt ervoor dat je mascara de hele dag blijft zitten, en je deze niet vaker hoeft aan te brengen. Het heeft ook veel verzorgende ingrediënten die je wimpers beschermen tegen de lagen mascara die jij aanbrengt. Daarom is het altijd fijn om van te voren een laagje primer op je wimpers aan te brengen. Ook kan poeder aanbrengen helpen bij het voorbereiden op je mascara. Het zorgt ervoor dat de olie uit je wimpers wordt weggehaald, je mascara er soepeler opgaat, het er langer op blijft zitten en je meer lengte uit je mascara haalt. 

Wimperkruller 

Heb jij wimpers die wat meer naar voren staan en nóg rechter gaan staan door je mascara? We snappen dat dit irritant kan zijn. Mocht je wat meer krullende wimpers willen, dan is het belangrijk om eerst (voor het aanbrengen van je mascara) een wimperkruller te gebruiken. Klem je wimpers tussen de kruller en houd dit een paar seconden vast. Hierdoor zullen je wimpers krullen en zo gedurende de dag blijven zitten. 

Olie

Veel mensen vergeten hun mascara eraf te halen voor ze naar bed gaan of doen het met reinigingsdoekjes. Dit zorgt ervoor dat er nog veel vuil achterblijft op je wimpers, waardoor ze sneller afbreken en beschadigen. Maak daarom altijd je ogen schoon met een olie, die ervoor zorgt dat alle make-up eraf glijdt. Hierdoor heb je de volgende ochtend zachte wimpers die klaar zijn voor je mascara. 

Lashcode mascara 

Iedereen heeft andere wimpers en wil iets anders bereiken met mascara. De één heeft wat kortere wimpers, en wil lengte creëren door middel van mascara, de ander gaat voor volume. Gelukkig zijn er genoeg mascara's, dus is er voor ieder wat wils. Tip: ga je voor lengte, neem dan een zo dun mogelijk borsteltje en voor volume juist een wat dikkere. Onze favoriete mascara van dit moment is absoluut de Lashcode mascara. Met deze mascara creëer je volle, lange, perfect gescheiden en mooi uitziende wimpers. Dat wil iedereen toch? 

Buitenste wimpers

Als je mascara aanbrengt met het doel om zoveel mogelijk volume te creëren, kun je het beste de focus leggen op de buitenste wimpers. Deze zorgen ervoor dat je wimpers optisch langer lijken en je ogen een grotere blik krijgen. Wie wilt dat nou niet?

Knipper en zigzag

Iedereen heeft een eigen manier van het aanbrengen van mascara. Toch is er een manier waarop je het meeste volume kunt krijgen. Het gaat als volgt: zet je mascaraborsteltje bij je wimpers, en knipper één keer langzaam. Knipper zovaak als je wil, maar doe dit sloom zodat je wimpers dichterbij de wortel de mascara opnemen. Terwijl je dit doet maak je zigzag bewegingen. 

Kam je wimpers ervoor & erna 

Na je nachtrust kan het zo zijn dat je wimpers allemaal door elkaar zitten. Voordat jij je mascara routine begint is het daarom fijn om een borsteltje (bijvoorbeeld je wenkbrauwborsteltje) door je wimpers te halen, zodat alle haartjes uit elkaar zijn en niet aan elkaar gaan vastplakken tijdens het aanbrengen van je mascara. 

Beeld: lashcode mascara
Deel dit artikel
Back to top