Gezichtsverzorging

5 ingrediënten die beauty lovers met een droge huid beter kunnen vermijden

5 ingrediënten die beauty lovers met een droge huid beter kunnen vermijden

Als je een droge huid hebt, doe je natuurlijk alles om ervoor te zorgen dat jouw velletje gehydrateerd blijft. Dit doe je dan met huidverzorging die vol zit met hydraterende ingrediënten, maar de make-up die jij draagt speelt uiteraard ook een rol. Er zijn verschillende stofjes in make-up die jouw huid namelijk uitdrogen zonder dat je het weet.

Om te voorkomen dat jouw droge huid nog meer uitdroogt, hebben wij hier alle ingrediënten op een rijtje gezet die jij het beste kan vermijden.

Parfum

Veel make-upmerken voegen graag een lekker luchtje toe aan hun producten. Dit is natuurlijk niet erg aangezien jouw neus hier heerlijk van kan genieten terwijl jij je klaarmaakt in de ochtend. Jammer genoeg is het voor jouw velletje minder fijn als jij een droog huidtype hebt. We hebben het hier niet alleen over synthetische geuren, maar ook over natuurlijke geuren. Jouw huid ziet allebei als irriterend en ze kunnen hierom schadelijk zijn. Wij raden aan om ver weg te blijven bij producten met toegevoegde parfum, ook als je geen droge of gevoelige huid hebt. Zo voorkom jij namelijk vervelende huidirritatie zoals puistjes of eczeem.

Alcohol

Alcohol is een uitdrogend ingrediënt dat heel vaak voorkomt in producten die wij dagelijks op ons velletje smeren. Het komt in verschillende vormen voor en wordt ook met verschillende namen aangegeven op ingrediëntenlijsten. Vaak kan je aan make-up zien dat er alcohol in zit wanneer het product claimt om snel op te drogen of een matte finish te hebben. Wil jij meer weten waarom alcohol slecht is voor jouw huid? Klik dan hier om er alles over te lezen.

Parabenen

Parabenen is een woord wat we vaak te horen krijgen als we het over huidverzorging en make-up hebben maar toch weten we vaak niet precies wat het is. Parabenen zijn synthetische stoffen die vaak aan producten worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat het product langer meegaat. We komen dagelijks in contact met deze stoffen die irriterend kunnen zijn voor mensen met een droge huid. We gaan natuurlijk niet van je vragen om jouw volledige routine te vervangen door 100% natuurlijke producten, maar een paar producten omwisselen kan zeker geen kwaad. Gelukkig zijn een aantal verschillende soorten parabenen verboden in de EU, dus daar hoeven wij ons tenminste al een stuk minder zorgen over te maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kiehl's Nederland (@kiehlsnl) op

Glycolzuur

Vervolgens komen we aan bij de ingrediënten die je misschien iets minder bekend voorkomen. Glycolzuur is een bestanddeel in veel producten die zijn bedoeld om van mee-eters en verstopte poriën af te komen. Deze synthetische stof is helaas irriterend voor de droge huid dus raden wij aan om hier ver vandaan te blijven. Dit ingrediënt verdient absoluut geen plek in jouw make-up routine. Gelukkig voor ons zijn er een hoop andere manieren om jouw poriën minder zichtbaar te maken.

Salicylzuur

Tot slot komen we aan bij salicylzuur, een stof dat een wondermiddeltje kan zijn voor mensen met een vettige huid. Voor mensen met een drogere huid daarentegen, raden we aan om hier ver vandaan te blijven. Salicylzuur wordt vaak gebruikt in producten die claimen dat ze een vettige huid minder vettig kunnen maken, in andere woorden: het werkt uitdrogend. Dit betekent dus dat een persoon met een droger velletje hier geen gebruik van zou moeten maken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top