Fashion

Zo voorkom je dat jouw trui gaat pluizen

Zo voorkom je dat jouw trui gaat pluizen

Hoewel het niet echt superkoud is buiten, is het dragen van een gebreide trui toch wel fijn. Naast het feit dat knitwear je gedurende de winterperiode heerlijk warm houdt, zijn er echt superveel leuke truien te krijgen. Helaas komt het af en toe voor dat die fijne knit gaat pluizen of dat er bolletjes op komen. Erg vervelend is dat! 

Om te voorkomen dat dit met jouw favoriete trui gebeurt, vonden wij het nuttig om jou wat tips te geven zodat jij nog een hoop winters plezier hebt van jouw knitwear collectie. 

Wasmachine stand

Van sommige truien weet je bij voorbaat al dat ze gaan pillen of krimpen maar je kan ze niet laten liggen omdat ze gewoon zo mooi zijn. Zoek daarom goed uit welk programma van de wasmachine het fijnst is. Het is namelijk zo dat hoe langzamer de bewegingen van het apparaat zijn en hoe korter de wassessies zijn, hoe minder snel je trui lelijk wordt. Een handwas is trouwens eigenlijk het allerbeste om te doen. 

Binnenstebuiten

Om je trui meer te beschermen kan het helpen om 'm binnenstebuiten te doen. Dit is bij elk kledingstuk handig als bescherming. Het voorkomt namelijk dat de stof slijt door andere kleding die op dat moment in de wasmachine zit en het voorkomt verkleuring bij bijvoorbeeld spijkerbroeken. 

Doe de wasmachine niet te vol

Als je die vervelende bolletjes wilt voorkomen, moet je de wasmachine vooral niet te vol doen. Jouw trui moet de ruimte hebben om te kunnen ‘bewegen’. Er kan slijtage ontstaan omdat andere kledingstukken tegen jou trui aan schuren. Dit kan leiden tot pluizen. Voorkomen hiervan is dus eigenlijk best wel makkelijk.

Het juiste wasmiddel

Door het gebruik van een wasmiddel die schadelijk is voor de stof van je trui kunnen de vezels in het kledingstuk verzwakken. Zoek dus altijd goed uit welk wasmiddel geen schade aanbrengt. Let altijd op of er bleek in zit, dat is namelijk een echte boosdoener. Neem dus een reinigingsmiddel die de stof zo min mogelijk aantast. 

Geen droger

Een wollen trui in de droger is een echte no-go! Hierbij wordt hij namelijk echt beschadigd en krimpen is onvermijdelijk. Vergeet dus nooit om je trui, in plaats van in de droger te doen, op te hangen.

Ben jij toevallig nog op zoek naar een fijne, gebreide trui? Klik voor inspiratie hier

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top