Face & Sculpting

Alles wat je moet weten over het schoonmaken van jouw make-up kwasten

Alles wat je moet weten over het schoonmaken van jouw make-up kwasten

Als je graag make-up draagt, weet je dat vieze kwasten één van de vervelendste dingen zijn die je kunt hebben. Het schoonmaken ervan stel je het liefst uit tot het écht niet meer anders kan. Jammer genoeg kunnen we er echt niet omheen en moeten we onze kwasten om de zoveel tijd een keer een goede schoonmaakbeurt geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Dit is alles wat er te weten valt over het schoonmaken van make-upkwasten.

Hoe vaak moet je kwasten schoonmaken?

Er zijn twee verschillende redenen voor het schoonmaken van kwasten. Ten eerste kan je een kwast willen schoonmaken omdat er een product op zit, maar je graag een andere wilt gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij oogschaduw-, eyeliner- of lipkwastjes. Als je alleen even de kleur eraf wil wassen, kan je nog wegkomen met een oppervlakkige schoonmaakbeurt wanneer nodig. Een goede reinigende schoonmaakbeurt kan je het beste om de week doen, of eerder wanneer jij dit echt nodig vindt. Als jij jouw kwasten regelmatig schoonmaakt voorkom je dat er vuil in jouw poriën terecht komt waar je puistjes van kan krijgen. Je doet jezelf dus eigenlijk een gunst voor later.

Waarmee moet je kwasten schoonmaken?

Er zijn veel verschillende producten op de markt die bedoeld zijn om make-up kwasten mee te reinigen maar voor het geval dat jij liever een goedkoper product gebruikt, zijn er gelukkig nog veel meer opties. Een zachte zeep werkt bijvoorbeeld erg goed, net als babyshampoo en een milde gezichtsreiniger. Daarnaast bestaan er ook verschillende tools die jou kunnen helpen bij het reinigen van kwasten. Zoals een getextureerd matje, een speciale wasmachine voor je sponsjes en nog veel meer inovatieve apparaatjes. Alhoewel dit soort hulpmiddelen erg handig kunnen zijn, zijn ze niet noodzakelijk. Met de hand je kwasten en sponsjes schoonmaken is namelijk net zo effectief, ook al duurt het misschien iets langer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door beautyblender Benelux (@beautyblenderbenelux) op

Hoe maak je kwasten schoon?

Wanneer jij jouw kwasten met de hand gaat wassen, kan je dit het beste doen bij een wastafel of gootsteen. Maak je kwast nat en breng jouw gekozen product aan op de haartjes. Gebruik vervolgens je andere hand om het vuil uit de kwast te wassen. Spoel  de kwast goed uit zodat er geen zeep meer in terug te vinden is. Laat de kwasten drogen maar zet ze niet rechtop neer zoals je ze normaal gesproken zou bewaren. Hierdoor kunnen er namelijk haartjes uit de kwast vallen omdat er water bij de lijm komt wat alles bij elkaar houdt. Laat jouw kwasten daarom liggend of op z'n kop drogen om dit te voorkomen. Wanneer ze droog zijn, zijn ze weer klaar voor gebruik en kan jij zonder zorgen jouw make-up aanbrengen.

Reinigingsmiddeltjes

Er zijn natuurlijk ook tal van merken die een reinigingsproduct voor kwasten op de markt hebben gebracht. Hoe je deze precies moet gebruiken, staat op de verpakking van het item. Lees dit goed en volg de aanwijzingen op voor het beste resultaat.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top