Fashion

Deze twee items behoren tot de grootste modetrends van 2020

Deze twee items behoren tot de grootste modetrends van 2020

We zitten alweer in het jaar 2020. Een nieuw jaar gaat gepaard met nieuwe trends op modegebied. Wat de trends van dit jaar gaan worden, staat eigenlijk allang vast. Eén ervan valt in de categorie 'terug van weggeweest'. Het is misschien even wennen, maar als je naar de modeweken kijkt dan snappen wij waarom dit weer trendy wordt.

Je vraagt je natuurlijk af welk 'terug van weggeweest' kledingstuk nu weer een comeback gaat maken, want de mode van tegenwoordig lijkt eigenlijk allemaal afkomstig uit het verleden. Deze keer hebben we het niet over de broek met de wijde pijpen, de trenchcoat, de dad shoe of het vissershoedje.

De spencer en het gilet

De spencer is eigenlijk een trui zonder mouwen en het gilet is een blazer zonder mouwen. Beide varianten bestaan in allerlei verschillende soorten en maten. Verscheidene stoffen, texturen, materialen, kleuren, knopen en andere opzetstukken komen aan bod. Je hebt prachtige gebreide varianten, maar ook leren spencers of een van spijkerstof met knoopjes. Van zoete bloemenprintjes tot stoere spikes, van dik suède tot zacht satijn: alles zul je voorbij zien komen. Deze modetrend is overigens niet alleen bedoeld voor vrouwen. Mannen kunnen ook goed uit de voeten met deze trend. 

Fashion week

Tijdens verschillende modeshows voor de lente/zomer collectie van 2020 zagen we de spencer en het gilet al voorbijkomen. Merken als Ganni, Missoni, Michael Kors en Stine Goya lieten modellen de catwalks betreden in de meest prachtige varianten van deze kledingstukken. De spencer en het gilet maken langzaamaan haar opwachting in het straatbeeld van bijvoorbeeld Parijs, Kopenhagen en Londen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brittany Bathgate (@brittanybathgate) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door STINE GOYA (@stinegoyastudio) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GABRIELLA BERDUGO (@leboudoirselectif) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

Gespot in Nederland

Misschien heb je het allang in je kast hangen, maar misschien is het je tot dusver nog ontgaan, maar je kan in Nederland bij verschillende ketens ook al toeslaan. Wil je de grote hype nét voorlopen? Ga dan eens langs bij de H&M, Zara, WE, Maison Margiela, Michael Kors, Louis Vuitton of speur online websites af. Wij hebben er hieronder alvast een aantal voor je op een rijtje gezet. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top