Beauty

Grijze haren nog even uitstellen? Verwerk dan deze voedingsmiddelen in jouw dieet

Grijze haren nog even uitstellen? Verwerk dan deze voedingsmiddelen in jouw dieet

Naarmate we ouder worden, gaan we langzamerhand grijze haren zien verschijnen in onze lokken. Dit kan natuurlijk ontzettend mooi zijn, grijze kapsels zijn ook niet voor niets een enorme trend. Maar voor wie nog niet helemaal klaar is om toe te geven aan het grijs worden, hebben wij een oplossing gevonden.

Wil jij grijze haren zo lang mogelijk uitstellen? Verwerk dan deze voedingsmiddelen in jouw dieet.

1. Linzen

Linzen zitten vol met vitamine B9. Deze vitamine is erg belangrijk voor jouw lokken want het zorgt ervoor dat je haar zijn kleur behoudt. Als je het krijgen van grijze haren uit wil stellen, ga dan op zoek naar voedsel waar veel B9 in zit, zoals linzen. Kikkererwten zijn ook een goede bron van vitamine B9 dus laat de hummus maar komen!

2. Miso

Miso is een Japans schoonheidsgeheimpje waar wij gelukkig ook gebruik van kunnen maken: het is een perfect middel om haar glanzend en gezond te houden. Miso wordt gemaakt van gefermenteerde soyabonen en deze zitten vol met enzymen die niet alleen goed zijn voor je lichaam aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant. Andere gefermenteerde voedingsmiddelen zoals augurken en kimchi delen deze voordelen.

Meer op Instagram

3. Lever

Dit klinkt misschien als één van de minder uitnodigende dingen op de lijst, maar het eten van lever heeft veel voordelen. Lever bevat veel verschillende stoffen die grijze haren kunnen voorkomen, zoals vitamine B12, vitamine B9 en ijzer. Naarmate we ouder worden, is het voor ons lichaam lastiger om vitamine B12 op te nemen. Daarom is een beetje extra ervan binnen krijgen helemaal geen slecht idee.

4. Zalm

Ben jij dol op vis? Dan is zalm het voedingsmiddel voor jouw haar. De veranderingen in onze hormonen kunnen leiden tot snellere vergrijzing, maar zalm bevat een mineraal wat dit tegen kan gaan. Selenium is namelijk een essentieel mineraal wat jouw hormoonlevels reguleert. Daarnaast bevat zalm vitamine D, wat ook invloed heeft op jouw haarkleur.

Meer op Instagram

5. Zeewier

Tot slot nog een Japans schoonheidsgeheim. Zeewier is een heerlijk plantaardig middel om jouw haar zijn eigen tint te laten houden en te voorkomen dat het kleur verliest. Zeewier zit namelijk vol collageen wat een wondermiddeltje is voor gezond haar. Daarnaast bevat zeewier nog meer goede stoffen zoals zink, vitamine A en vitamine C die jouw lokken stimuleren om te groeien.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top