Beauty

5 x schoonheidstips die je beter niet op kan volgen

5 x schoonheidstips die je beter niet op kan volgen

Tips krijgen van anderen is altijd fijn. Het is vanzelfsprekend om hulp van anderen te waarderen maar lang niet iedere tip is verstandig om op te volgen. Wij hebben vijf van deze tips voor je op een rijtje gezet om aan je voorbij te laten gaan.

Dit zijn de schoonheidstips waar je niet meer naar moet luisteren.

1. Je hebt geen dagcrème nodig als je een vettige huid hebt

Een veelvoorkomende misconceptie als het op een vettige huid aankomt, is dat je geen dagcrème nodig hebt omdat je al genoeg vocht in je huid hebt. Dit is niet waar. Velen denken dat alleen mensen met een droge huid moisturizer hoeven te gebruiken, maar dit is voor iedereen even belangrijk. Het overslaan van moisturizer bij een vettige huid kan ervoor zorgen dat je velletje juist meer olie gaat produceren. Dit betekent niet dat je nu een rijke hydraterende crème aan moet schaffen. Gebruik een product wat licht hydrateert. Een te dikke crème kan namelijkde poriën verstoppen, wat zorgt voor puistjes.

2. Je hoeft geen zonbescherming te dragen als er al SPF in je foundation zit

Zonbescherming is onmisbaar. Veel make-up producten beschikken tegenwoordig ook over SPF. Een veel voorkomende misconceptie is dat dit genoeg is om je gezicht goed te beschermen tegen de zon. De concentratie van SPF in make-up is helaas minder dan wat je nodig hebt op een dag. Daarom is zonbescherming verwerken in jouw make-up routine zeker aan te raden. Zonbescherming overslaan kan er namelijk voor zorgen dat jouw huid sneller beschadigt door de zon, met als resultaat een versnelling van de huidveroudering.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

3. Je kan bronzer gebruiken om te shapen

Deze tip is niet altijd verkeerd. Een bronzer gebruiken om te shapen kan werken als de poeder mat is en niet veel donkerder is dan je huidskleur. Maar over het algemeen is een bronzer gebruiken om te contouren zeker niet aan te raden. Als je aan het shapen bent probeer je namelijk dimensie in je gezicht te creëren. Je bent schaduwen aan het maken en schaduwen hebben een koele ondertoon. Bronzers hebben zo goed als altijd een warme ondertoon. Bronzers zijn namelijk bedoeld om je gezicht op te warmen en de illusie te creëeren dat je in de zon hebt gezeten. Een contourpoeder werkt dus beter voor het aanbrengen van dimensie, want het geeft een veel realistischer effect.

4. Je moet foundation op je hand uitproberen om de juiste kleur te vinden

De juiste foundation kleur vinden, kan best lastig zijn. Er zijn veel verschillende manieren waarop je erachter kan komen welke kleur het beste werkt voor jouw huid. Een veel voorkomende methode is door de foundation uit te proberen op je hand. Maar de kleur van je hand is niet hetzelfde als de kleur van je gezicht. Je hand is dus niet de beste plek om je foundation mee te matchen. Probeer je foundation uit op je kaaklijn om de beste kleurmatch te vinden.

Ben jij op zoek naar de perfecte foundation kleur? Lees dan hier de beste tips om jouw perfecte kleur te vinden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty) op

5. Warm je wimperkruller op met je föhn 

De logica achter deze truc is erg begrijpelijk. Als je hitte kan gebruiken om je haar te krullen, waarom dan niet je wimpers? Deze make-up hack is jammergenoeg niet alleen verkeerd, maar ook onveilig. De huid rondom je ogen is namelijk veel dunner dan de rest van je velletje. Deze huid in contact laten komen met hitte is daarom erg onveilig. Daarnaast zijn je wimpers een stuk dunner dan de rest van je haar. Deze haartjes zijn dus ook een stuk kwetsbaarder. Bespaar jezelf dus de moeite en krul je wimpers op de traditionele manier.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top