Health

Dit zijn 5 geheimen voor het krijgen van een goede weerstand

Dit zijn 5 geheimen voor het krijgen van een goede weerstand

Buiten is het koud, de dagen zijn kort en dat ene griepvirus dat jij helaas ook te pakken hebt, waait maar niet over. Laat jouw lichaam je ook wel eens in de steek? En wordt jouw weerstand ook wel eens op de proef gesteld? Lees hier 5 geheimen die ervoor zorgen dat jij een goede weerstand krijgt én behoudt.

1. Pak voldoende rust

Een goede weerstand start bij voldoende nachtrust. Een gezonde nachtrust bestaat uit minimaal zeven en maximaal negen uur slaap. Slapen heeft een enorme invloed op het welzijn van de mens. Gedurende de nacht herstelt je lichaam van de dag ervoor en laadt het je batterij weer op zodat jij zonder moeite de volgende dag aan kan. 

2. Weet wat je eet

Goede voeding betekent genoeg vitamines, vezels en mineralen. Je hebt het vast al vaker gehoord, maar sla je ontbijt nooit over. Dit is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Jouw ontbijt zorgt ervoor dat de spijsvertering in de ochtend meteen wordt aangewakkerd. Het bevordert de stoelgang en de vetbranding. Zo voorkom je dat je gaat snacken en gaat grijpen naar niet-voedzame producten. Eet bewust en weet wat je eet.

3. Beweeg!

Zitten is het nieuwe roken, zeggen ze ook wel. Als je eens gaat tellen, kom je er vast achter dat je behoorlijk wat uren per dag zittend spendeert. Bewegen is goed voor je lichaam en voor je geest. Per dag zou je een half uur intensief moeten bewegen. Neem zo vaak mogelijk de trap, pak de fiets, kom achter je bureau vandaan en maak zo nu en dan even een kleine wandeling om bijvoorbeeld wat drinken te gaan halen of een frisse neus. Als je voldoende beweegt, is de doorbloeding in je lichaam op peil en dit versterkt je immuunsysteem. 

4. Relax, take it easy

Naast alle hectiek en prestatiedruk in de huidige samenleving is het ook van groot belang om voldoende te genieten en vooral te ontspannen. We doen te weinig 'niks', terwijl dit juist zo goed voor is. Stress is niet alleen maar slecht want daar kunnen wij goed op presteren maar bezwijken onder hoge spanning is niet oké. Belangrijk voor een goede weerstand is genoeg te relaxen. Door af en toe eens iets te doen waar je van ontspant, verlaagt je stressgehalte, wat weer bijdraagt aan een verbeterde nachtrust. Win-win dus als je een goede weerstand wilt krijgen.

5. Heb plezier

Plezier hebben in het leven is één van de belangrijkste dingen. Het draagt namelijk absoluut bij aan het krijgen van een goede weerstand. Het maakt je weerbaar en het geeft je leven zin. Door het hebben van lol met goede vrienden of familie maakt je lichaam extra zuurstof aan en verlaagt het je stressgehalte. Je ontspant bij het hebben van plezier. Dit is weer gunstig voor het hebben van een goede nachtrust. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top