Trendalert × Löwik

Zo creëer je een slaapkamer om in weg te dromen

Zo creëer je een slaapkamer om in weg te dromen

Een slaapkamer is tegenwoordig meer dan een functionele ruimte om te slapen. Het is een ruimte waar we heel wat uurtjes doorbrengen. Niet alleen om te slapen, maar ook om een momentje voor jezelf te pakken. Je wilt een ruimte creëren die rust uitstraalt, maar dit hoeft niet te betekenen dat het saai moet zijn. We hebben wat slaapkamerideeën waar je letterlijk en figuurlijk in weg kunt dromen.

Een goede basis begint met het perfecte bed

Dit blijft natuurlijk het belangrijkste element in de slaapkamer: het bed. Het liefst wil je zo’n heerlijk hotelbed waar je het liefst de hele dag in blijft liggen. Hotelbedden liggen niet voor niets zo comfortabel, het zijn namelijk (bijna) altijd boxsprings. Een tweepersoons boxspring ligt niet alleen heerlijk vanwege de dubbele comfortlaag, maar het heeft ook een luxe uitstraling. Tegenwoordig zijn de designs er ook flink op vooruit gegaan. Je hoeft niet meer te settelen voor een saaie grijze boxspring. Nee, tegenwoordig kun je alles mixen en matchen. Denk aan verschillende stijlen hoofdborden en een enorm scala aan kleuren en materialen.

Trend: Hotel chic

Ga voor een boxspring compleet met hoofdbord en voetenbord, dit geeft jouw slaapkamer de luxe uitstraling van een hotelkamer. Kies voor een groot hoofdbord bekleed in fluweel of een luxe geweven stof. Wil je een rustige, maar warme sfeer creëren in je slaapkamer? Kies dan voor een boxspring in een mooie warme kleur. Het luxe gevoel van een hotelbed kun je ook doortrekken naar je slaapkamer interieur. Pas de kleur van jouw boxspring ook toe in de rest van de slaapkamer. Pas op met het gebruik van veel verschillende kleuren, dit maakt je slaapkamer juist onrustig. Wanneer je een kleur gebruikt, gebruik deze kleur en eventueel een paar tinten lichter of donkerder in de rest van het interieur. Een dekbedovertrek van een mooie kwaliteit maakt het geheel compleet. Je ziet tegenwoordig veel gebruik van natuurlijke materialen als katoen en linnen, maar ook een katoen-satijnen dekbedovertrek mag voor een luxueuze uitstraling. Leg daar een mooie zwarte kwaliteit plaid overheen en houd je niet in met donzen kussens.

Slaapkamer inrichting

Jouw slaapkamer inrichting maak je compleet met een mooi groot vloerkleed, deels voor en deels onder je bed. Een mooie grote passpiegel mag natuurlijk ook niet ontbreken. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat een bijzettafel de traditionele nachtkast vervangt. Dit oogt een stuk minder kolossaal, maar geeft jou ook meer vrijheid om je slaapkamer een eigen stijl te geven. Let wel op de hoogte van de tafel wanneer je dit combineert met een boxspring. Boxsprings zijn namelijk hoger dan een normaal bed. Plaats daarnaast ook sfeervolle verlichting naast je bed. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandlamp die je net naast of boven je bed bevestigt.

Beeld: Löwik
Deel dit artikel
Back to top