Beauty

Eye opener: dit is waarom jij een gek gezicht trekt tijdens het opmaken

Eye opener: dit is waarom jij een gek gezicht trekt tijdens het opmaken

Je hebt het je vast wel eens afgevraagd. Waarom trekken we eigenijk een raar gezicht tijdens het opmaken en in het bijzonder bij het aanbrengen van mascara? Vaak sta je er niet eens bij stil, maar als je erop gaat letten dan ga je het proberen te onderdrukken wat vrijwel onmogelijk is. 

Hoe het komt dat je gekke gezichten trekt tijdens het opmaken? De spiertjes rondom je ogen staan in connectie met de zenuwen rondom je mond. Wanneer jij je mascara opdoet dan span je deze spiertjes aan en gaat je mond automatisch een beetje open. Ook houd jij je ogen wijder open en trek jij je wenkbrauwen op tijdens het opdoen van oogmake-up. Raad eens? Ook daarvan gaat je mond automatisch iets open staan. 

Probeer maar eens je mascara op te doen zonder dat jij je mond opendoet. Knap lastig he? Dat komt dus door de reflexen in je gezicht. De reflexen zorgen ervoor dat wij controle hebben over onze ogen. Zo kunnen wij gefocust mascara aanbrengen op de juiste plek en voorkomen dat het niet overal gaat zitten.

Hoe kan jij je mascara opdoen en wél je mond gesloten houden? Focus je op het aanspannen van een ander lichaamsdeel. Knijp bijvoorbeeld je linkerhand stevig dicht. Je zult merken dat je hersenen nu de focus moeten verleggen en je lippen gewoon op elkaar blijven. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top