Beauty

Dit is stress acne en zo kom je ervan af

Dit is stress acne en zo kom je ervan af

Het herkennen van jouw soort acne maakt de behandeling al een stuk makkelijker. Heel veel vrouwen hebben geregeld last van stress acne en (shocker) dit wordt veroorzaakt door meer dan alleen 'stress'. 

Dus, waar komt stress acne dan wel vandaan? Cortisol! Cortisol is een hormoon wat op zijn beurt weer veroorzaakt wordt door stress. Wat er gebeurt als er te veel cortisol in je lichaam zit, is niet per se good for your health. Heb jij te veel cortisol in je bloed? Dan is dat nadelig voor je imuunsysteem, je spijsvertering, het voortplantingssyteem en je groeiproces. 

Ook voor je huid heeft cortisol zo zijn nadelen. Als je meer cortisol hebt dan nodig dan verstoren ze de hormonen die effect hebben op je talgbalans. Dit betekent dat je meer olie gaat produceren waardoor je poriën verstopt raken en je dus acne krijgt. 

Waar zit stress acne? 

Stress acne verschijnt altijd op de vetste plekken van je gezicht. Dit is je T-zone. Wanneer je dus echt last van stress acne hebt dan zal acne niet het enige zijn wat verschijnt op je gezicht. Onder andere mee-eters, een korrelige huid en grote poriën doen namelijk gezellig mee.

Wat doe je aan stress acne

Wat komt, zal ook weer gaan. Als je last hebt van stress acne dan zal dit waarschijnlijk weer afnemen als de stressvole periode voorbij is. Je zal er van tijd tot tijd last hebben maar soms is het even uitzitten.

Heb je (te) vaak last van stress acne? Dan is het handig om naar je skincare routine te kijken. Zoek producten die het beste halen uit je huid, niet het slechtste. Het weten van je huidtype - gemengd, droog of vet - zal je helpen om de beste producten uit te kiezen. 

Drink ook voldoende water, gebruik elke dag SPF en onthoud deze 10 gewoontes

Deze producten helpen bij stress acne

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top