Haarverzorging

Zo verleng je de tijd tussen je kappersbeurten

Zo verleng je de tijd tussen je kappersbeurten

Hoewel we vaak schrijven over de beste kappers in verschillende steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Zaandam) bespaart een bezoekje aan de kapper wél geld en tijd. Ben jij van plan om wat minder naar de kapper te gaan? Dan is het onder andere wel belangrijk dat je zelf goed voor je haar zorgt. 

Er zijn genoeg redenen om wat minder vaak naar de kapper te gaan, je wilt bijvoorbeeld je haar uitgroeien na een big chop. Toch heeft je haar, ook als je het langer wilt, knipbeurten nodig. Dode puntjes en futloos haar kunnen the goal om lange manen te hebben aardig in de weg staan. 

Ja, je haar goed verzorgen en niet teveel afhankelijk zijn van je kapper zou meer een gewoonte dan een gedachte moeten zijn. Veel vrouwen vinden dat hun haar snel genoeg groeit, vooral als ze minder bezoekjes aan de kapper brengen. Dit heeft dus allemaal te maken met verzorging. Je haar groeit altijd, laten we dat vaststellen. Wanneer de verzorging zijn wensen overlaat of als jij je haar op de verkeerde manier verzorgt dan raakt je haar even snel beschadigd als dat het groeit. 

Met deze tips verzorg jij je haar zelf tot in de puntjes!

Vermijd hitte

Als je écht hitte nodig hebt, gebruik het dan zo min mogelijk. Waarom? Als je stijltang, krultang of whatever te heet is dan kan dit veel schade aanrichten op je haar. Vermijd die hoge standen en turn it down a little zodat je hittebeschermers ook hun werk kunnen doen. Onthoud: hoe minder hitte je gebruikt, hoe minder schade je haar heeft!

Vraag je kapper wel om hulp

Misschien ben je wel een hairguru maar ben je dat niet? Dan valt er waarschijnlijk nog genoeg te leren over je haar en de producten die je het best kan gebruiken. Jouw kapper weet dat wel. Als je van plan bent om wat minder naar de kapper te gaan dan is het dus wél handig om je kapper te raadplegen over de beste producten voor jou. Zo creëer je die perfecte kappersbeurt lekker thuis!

Luister naar wat je kapper zegt

Take notes if you have to. Je kapper weet namelijk heel veel over haar maar ook heel veel over jouw haar. Alle lokken hebben een andere textuur, kleur en handleiding. 

Zorg niet dat er té veel tijd tussen je kappersbeurten zit

Wees slim, plan je bezoekjes niet te ver achter elkaar. Ook al zorg je als de beste voor je lokken, zelfs is het nodig om van tijd tot tijd naar de kapper te gaan. Praat goed met je kapper en vertel hem of haar wat je wilt doen met je haar. Zo kunnen jullie een plan maken waardoor je doel zo snel mogelijik behaald wordt en je lokken kerngezond blijven. 

Deze producten helpen je haar

 

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top