Interior

Door deze 5 ingrepen kan jij jouw woning er helemaal anders uit laten zien

Door deze 5 ingrepen kan jij jouw woning er helemaal anders uit laten zien

Stel je eens voor dat je al een tijdje op dezelfde plek woont en het ineens begint te kriebelen: het klopt allemaal niet meer. Meteen op zoek gaan naar een ander huis is wel een hele grote stap en er zijn echt wel minder rigoureuze dingen die je kunt doen om de woning anders aan te laten voelen.

Wat de opties zijn om jouw stulpje een andere feeling te geven? Wij hebben er vijf voor je.

1. De muren veranderen

Door de wanden in het huis een andere kleur te geven, zorg je ervoor dat de ruimtes een compleet andere look krijgen zonder veel geld te hoeven spenderen. Kies natuurlijk wel voor een tint die past bij de spullen die er al staan maar toch iets anders is dan je eerst had. Sta ook eens stil bij technieken om de ruimte een andere look te geven. Schilder bijvoorbeeld een lambrisering, verdeel een ruimte in twee delen door verschillende kleuren verf te gebruiken aan beide kanten of laat een strook wit aan de bovenzijde van de muur over. Wil je textuur toevoegen aan de ruimte? Dan is behang natuurlijk een goede optie. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke patronen en tekeningen te verkrijgen met een groots effect.

2. Koop een nieuw meubelstuk

Is die bank eigenlijk wel aan vervanging toe of is die kast allang niet meer handig? Tijd om eens te gaan speuren naar een nieuw exemplaar. Door een groot meubelstuk te veranderen, zorg je voor een hele andere sfeer in een ruimte. Een leuke fauteuil kan ook al een hoop verschil maken zonder dat je de bank hoeft te beroven. Kijk gerust op tweedehands sites of ga breng eens een bezoekje aan de kringloop: wie weet wat voor een pareltje je tegen het lijf loopt!

3. Verwissel de accessoires

Eens in de zoveel tijd is het gewoon nodig om een ruimte te voorzien van nieuwe accessoires. Koop wat andere kussentjes, hang nieuwe prints boven de bank, schaf eens een ander dekbedovertrek aan of bezoek het tuincentrum om een nieuwe plant uit te zoeken. Door maar 100 euro uit tegeven kun je al een groot verschil maken!

4. Vloerkleden

Geen vloerkleed op de grond of wil je wel eens een andere? Dan is het kopen van een nieuw exemplaar een goede keuze om de look van een ruimte aan te pakken. Het fijne aan vloerkleden is dat je zonder al te veel moeite te hoeven doen of veel geld uit te geven, een grote verandering kan bewerkstelligen. 

5. Verbouwen

Is al het bovenstaande voor jou nog niet rigoureus genoeg? Dan is het tijd om te verbouwen. Laat een uitbouw plaatsen, vervang de vloer of laat de badkamer of keuken eens onder handen nemen. Het kan zijn dat je hiervoor niet direct genoeg geld op de plank hebt liggen. Ben je echt toe aan iets nieuws en denk je dat het bijvoorbeeld extra waarde geeft aan jouw koopwoning? Dan is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet van Becam misschien een optie. 

Beeld: Gubi
Deel dit artikel
Back to top