Gezichtsverzorging

Alles wat jij moet weten over een vette huid + de fijnste producten om te shoppen

Alles wat jij moet weten over een vette huid + de fijnste producten om te shoppen

Een vette huid hebben, is soms geen pretje: je make-up blijft niet altijd goed zitten en je hebt waarschijnlijk vaak last van puistjes. Het kan moeilijk zijn om een vette huid te bestrijden want er zijn een aantal producten en stoffen die jij beter kan vermijden. En laten die nou net veel in producten te vinden zijn. Wij vertellen je wat je het beste kan doen én gebruiken om je vette huid te reguleren.

Niet iedereen heeft hetzelfde huidtype. Er zijn 5 soorten huidtypes waar jij ook onder valt. 

  • Vette huid. Met een vette huid heb je last van grote poriën en maak je veel talg aan. Je hebt vaker last van acne en puistjes
  • Gemengde huid. Bij een gemengde huid heb je vooral last van irritaties in je T-zone.
  • Gevoelige huid. Bij een gevoelige huid moet je met veel dingen oppassen: je huid kan heftig reageren op dingen. Hierdoor krijg je sneller irritaties.
  • Normale huid. Als je een normaal huidtype hebt, heb je weinig tot geen irritaties of problemen.
  • Droge huid. Bij een droge huid heb je vaak last van een vochttekort. Vaak zijn er ook rode plekjes te zien op de huid

Deze keer hebben we het over een vette huid. Doordat je huid veel talg aanmaakt, heb je met een vette huid ook vaak last van puistjes. Je zou het misschien niet denken, maar hydrateren bij een vette huid is cruciaal.

Scrubben word afgeraden bij een vette huid. Als je dit toch doet, kun je jouw huid nog verder in de problemen brengen. Door al dat talg van een vette huid blijven er vaak dode huidcellen achter en die kan je het beste bestrijden door goed te reinigen. Door de dode huidcellen wordt het aanbrengen van make-up alleen maar moeilijker. 

Wij raden je wel af om producten te gebruiken die alcohol als basis hebben. Dit omdat alcohol de huid uitdroogt wat, verrassend, ook niet goed is voor een vette huid. Raar genoeg raden wij het je aan om een vettere dag- en nachtcrème te gebruiken. Waarom? Een vette huid word vaak veroorzaakt door een vochtarme huid. Dit kan je dus het best bestrijden door rijke dag- en nachtcrème te gebruiken.

Onze favorites voor een vette huid

Natuurlijk gaan wij je nog een beetje op weg helpen. Deze producten doen wonderen bij jouw vette huid. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top