Health

Zo ben jij je menstruatiekrampen de baas

Zo ben jij je menstruatiekrampen de baas

Elke vrouw moet er ooit aan geloven: menstruatiekrampen zijn geen pretje. Hoewel het fijn is dat mother nature je even komt melden dat je (waarschijnlijk) niet zwanger bent, vraag jij je af of dit niet op een minder pijnlijke manier kan. I can totally relate, dus ging ik op zoek naar oplossingen.

Los van menstruatiekrampen heb je waarschijnlijk nog een hoop andere klachten: gevoelige borsten, mood swings en vermoeidheid zijn daar een paar van. Toch ervaren veel vrouwen menstruatiekrampen als de vervelendste klacht elke maand. Het is zeker geen fijn gevoel en bij één op de tien vrouwen is de pijn zelfs zo erg dat ze hun dagelijkse bezigheden niet kunnen uitvoeren. Nee, je bent écht niet aan het overdrijven! Dit is wat je ertegen kan doen.

Eet papaya 

Misschien wel de smakelijkste manier om je beter te voelen tijdens je menstruatie. Papaya zit bomvol caroteen, vitamine C, ijzer en mangaan die allemaal helpen tegen krampen. Papaya is ook nog een supergoed voor je huid en bevat weinig calorieën. 

Neem een warm bad (of warme douche)

Deze tip ken je vast wel maar moet je echt niet onderschatten. Tijdens en voor je menstruatie is warmte rond je buik écht the way to go. Sinds stress ook een oorzaak van menstruatiekrampen is, kan je net zo goed twee vliegen in een klap slaan. Vul het bad met warm water (als je dat niet hebt dan zet je gewoon de douche aan) en maak een stoomcabine van je badkamer. Een lekker schuimende douchegel of bath bomb doet wonderen. Zet je favoriete playlist op en relax. Wanneer je uit de badkamer komt, voel jij je vast een stuk relaxter én heb je waarschijnlijk minder last van je krampen. 

Neem een speciale kop thee

Er zijn dingen die je beter kan vermijden tijdens je menstruatie zoals koffie, alcohol en frisdrank. Drink je deze drankjes vaak? Dan kan je deze rond je menstruatie beter vervangen met thee. Gember- en kamillethee zijn de beste opties voor tijdens je menstruatie. Waarom? Gemberthee kalmeert je buik en kamillethee brengt je tot rust. Begin een week voor je menstruatie met het drinken van twee kopjes kamillethee per dag en je zult merken dat je menstruatiekrampen een stuk minder heftig zijn. 

Zorg voor een orgasme

Vaak wordt seks als de nummer één tip gebruikt om menstruatiekrampen tegen te gaan. Dit werkt voor veel vrouwen niet omdat de krampen simpelweg te heftig zijn om überhaupt aan seks te denken. Dat snap ik maar seks met een ander is overigens niet de enige manier om een orgasme te krijgen. Neem het heft in eigen handen en zorg zelf voor een orgasme. Dit werkt tegen je krampen én stress!

Ontspan

Stress veroorzaakt meerdere klachten tijdens je menstruatie en kan je krampen erger laten voelen dan dat ze eigenlijk zijn. Reden genoeg om even te onstpannen als het weer zover is: have some you time. Hoe? Herken je stressmomenten

Veel vrouwen ervaren tijdens hun menstruatie meer stress dan normaal en dat is logisch. Dit kun je het beste eten als je stress hebt, ook tijdens je menstruatie. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top