Gezichtsverzorging

Zo verbeter jij je skincare routine (het is gratis)

Zo verbeter jij je skincare routine (het is gratis)

De beste producten uitzoeken voor je huid is het halve werk. Passen die producten bij elkaar? En misschien nog belangrijker: volg je wel alle instructies die op het product toepasbaar zijn? Dit soort kleine details maken een wereld van verschil voor je skincare routine. 

Als je tijd en aandacht aan je skincare routine wilt besteden dan kan je het beter gelijk op de juiste manier doen. Maar wat is die juiste manier precies? Wij vertellen je precies waar je allemaal op moet letten als je je skincare routine een boost wilt geven. 

 

Gebruik niet teveel tegelijk 

Er zijn zoveel producten dat je ze graag allemaal tegelijk wilt gebruiken, we get it. Door dit te doen, hebben ze niet de kans om te laten zien wat ze kunnen. Less is more, zeggen we dan. Ben je bezig met je skincare routine? Bedenk dan bij jezelf welk doel je voor ogen hebt. Gaat het vooral om je acne? Zorg dan dat je weet welke producten je het best kan combineren (en welke je het best niet kan combineren). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Wacht even voordat je het product beoordeelt

We snappen dat je gelezen hebt dat je bij dat ene product binnen twee dagen resultaat ziet. Voor de meeste skincare producten is dit niet haalbaar. Je moet echt even wachten! Je verwacht veel van het product dat je gebruikt, dat is logisch. Toch komt het maar heel zelden voor dat je gelijk verschil ziet. Geef het daarom minimaal een maand. Zo gun je het product de kans om zichzelf te bewijzen en geef je niet te snel op zodat je met alle zekerheid kan zeggen of het product werkt of niet.

Breng vloeistof direct op het gezicht aan 

Als je een schoon gezicht hebt, is er geen reden om nog een wattenschijfje te gebruiken voordat je vloeibare producten aanbrengt. Door dit wel te doen, geef je bacteriën een laatste kans om toch op je gezicht te komen. En dát willen we niet hebben. Laten we ook niet vergeten dat onnodig wattenschijfjes gebruiken slecht is voor het milieu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alicia Keys (@aliciakeys) op

Lees de instructies 

Ik weet dat dit waarschijnlijk niet de eerste keer is dat je een skincare product gebruik, maar vooral bij nieuwe producten blijft het belangrijk om de instructies te lezen. Simpele dingen zoals hoelang je een product op je huid mag houden zijn cruciaal als je echt verschil wilt zien. Elk product heeft een andere instructie. Zelfs als je een ervaren beauty guru bent, is het handig om even de gebruiksaanwijzing te checken. 

Koppel ingrediënten die samen het beste uit je huid halen

Haal jij per ongeluk producten uit elkaar die samen toch beter werken? Je zal het nooit weten tot je de ingrediënten leest. Vaak zijn we zo overwhelmed door de verschillende producten op de markt dat we vergeten dat kwaliteit toch echt belangrijker is dan kwantiteit. Voorbeeld: gebruik je producten die alcohol bevatten? Dan is dit niet handig als je last hebt van een droge huid en je je best doet om dit te bestrijden. Je kan dan beter producten kopen die op basis van water zijn gemaakt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @vanityguru op

We zijn hard op weg om nog meer te leren over gezichtsverzorging om puistjes en oneffenheden te voorkomen. Weet jij wat de plek van je puistjes over je gezondheid vertelt? Je leest het hier

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top