Lichaamsverzorging

Waarom olijfblad een perfect middel is om je lichaam én huid gezond te houden

Waarom olijfblad een perfect middel is om je lichaam én huid gezond te houden

Ik hou van olijven, olijfolie en alles daar omheen. Ik zal de mediterraanse keuken dan ook altijd dankbaar zijn voor dit veelzijdige ingrediënt. We weten nu al een tijdje dat olijfolie niet alleen wonderen doet in de keuken, maar ook voor je huid. Wat ik niet wist is dat het blad van de olijfboom ook super goed voor je is. Dat noemen we nou multifunctioneel!

Olijfblad blijkt vol vitamines en antioxidanten te zitten en helpt zelfs acne te bestrijden. Andere landen zijn al een tijdje bekend met het blad. Landen zoals Griekenland, Tunesië en Marokko gebruiken olijfblad al eeuwen en weten dat het goedje talloze voordelen heeft.

Het verlaagt je bloeddruk

Net als olijfolie is olijfblad goed voor je hart. Verschillende onderzoeken beschrijven een positief resultaat bij het gebruik van fenolrijke olijfbladeren bij een hoge bloeddruk. 

Al die antioxidanten

Olijfblad zit werkelijk bomvol antioxidanten en laten we daar net een boel van nodig hebben. Niet alleen supplementen zijn goed, je huid kan ook wel een paar olijfbladeren gebruiken. Voeg een olijfbladcrème toe aan je beautyroutine want dit helpt je huid tegen invloeden van buitenaf. 

Het helpt je imuunsysteem 

Ik ben vaak ziek en soms weet ik niet eens waarom. Door elke dag olijfblad supplementen in te nemen, verlaag je de kans op griep en verkoudheid. Je hoeft je ook geen zorgen te maken om je andere supplementen. Dit supplement gaat overal mee samen. 

Olijfblad kalmeert je huid

Alles wat je inneemt, heeft invloed op je totale lichaam en olijfblad is daar geen uitzondering op. Het goedje kalmeert irritaties, ook aan de buitenkant dus je huid heeft hier baat bij. Olijfblad is een bewezen middel tegen acne. Als je dit blad voor puistjes wilt gebruiken, is het handig om dit in crèmevorm te doen in plaats van supplementen. Je zal hierdoor sneller resultaat zien. 

Naast olijfblad leren we bijna elke dag over nieuwe natuurlijke middelen die goed voor je zijn. Misschien is het handig om na te denken over een overstap naar natuurlijke huidverzorging. Hier vertellen we waarom. 

Beeld: iStock en Getty Images
Deel dit artikel
Back to top