Interior

Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamer

Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamer

Het blijft altijd weer een uitdaging en iedereen heeft vast wel zo'n kamer waarvan je niet weet hoe je de ruimte optimaal kan benutten. Hoe kan je nou meer ruimte creëeren in een kleine kamer? Dit zijn de tips & tricks. 

Toen ik naar Rotterdam verhuisde, heb ik enorm moeten puzzelen hoe ik mijn kamer ging inrichten. Ik heb namelijk schuin oplopende muren hierdoor weinig ruimte. Met deze tips zorg je ervoor dat je meer plaats kan creëeren in een kleine ruimte en hoe je het groter kan laten lijken. 

Lichte kleuren

Bij het inrichten van een kleine kamer is kleur erg belangrijk. Ga daarom voor lichte, zachte tinten. Als je gebruik maakt van donkere varianten dan oogt de kamer optisch nóg minder groot. Lichte kleuren geven jouw interieur juist een ruimtelijke uitstraling. Ook weerkaatsen zij het licht, wat betekent dat zachte tinten automatisch voor meer licht en ruimte zullen zorgen. Dit werkt zowel voor de kleur verf op de muur goed als voor de kleur meubels.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MADE.COM (@madedotcom) op

Spiegels 

Een grote spiegel doet veel in een kleine ruimte. Het maakt de kamer als het ware groter en het weerkaatst het licht. Heb je nou niet veel ruimte in je huis? Dan is een spiegel van het plafond tot aan de grond een echte aanrader. Het lijkt dan net of de kamer doorloopt en het ziet er netjes uit. Een kleinere spiegel kan trouwens ook al veel verschil geven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

Ga de hoogte in

Muren heb je overal wel in huis. Benut deze! Ga voor een hoge open kast waar je leuke spulletjes in kan zetten of een wandsysteem. Dit bespaart een hoop ruimte en het ziet er ook nog eens erg stijlvol uit. Het leuke is ook dat je met dit soort kasten volledig los kan gaan met decoratie. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

Egaal

Kies voor meubels en spullen die overeenkomen met de kleuren van je muur. Zo vormen ze één geheel en trekken ze niet alle aandacht. Hiermee creëer je een rustige en egale ruimte die groter lijkt dan hij is. Geen idee welke tint je moet gebruiken? Ga eens voor een lichte groene kleur want dit oogt lekker fris.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top